16 °C Budapest

Újabb megszorítás: eltűnik az állami támogatás?

Pénzcentrum
2007. augusztus 21. 09:30

Az Államreform-bizottság nyilvánosságra hozta javaslatcsomagját, amiben többek között a lakáshitelek állami támogatásának megszüntetése is szerepel. Döntés még nem született, de sokan már most tartanak az esetleges következményektől - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tervek szerint csak azokra a hitelekre vonatkozna a támogatás megvonása, amiket a döntés életbelépése után vesznek fel. Emellett kedvezményekkel próbálnák ösztönözni a támogatott hitelek korábbi visszafizetését. A cél az, hogy az éves 220 milliárd forintos állami kiadást 170 milliárd forint alá csökkentsék.

A lakáshitelek támogatásának eltörlése még csak javaslat szintjén van, ennek ellenére már a bejelentéskor sokak felháborodását okozta. A javaslat megvalósítása esetén a megtakarított 50 milliárd forintos állami költség a háztartásokra hárulna, aminek köszönhetően háromszázezer család 170 ezer forinttal több törlesztőrészletet fizetne évente.

A javaslatcsomag több száz pontból áll, és még nincs elfogadva. Az egyeztetések a közelmúltban kezdődtek meg, de a kormány szerint nincs szükség újabb megszorításra, vagyis a hitelek állami támogatását valószínűleg nem fogják megszüntetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20