24 °C Budapest

Egy szava sem lehet a kártyatársaságnak...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 08:23

A MasterCard Worldwide közzétette 2007. második negyedévre vonatkozó Európai üzleti eredményeit, mely szerint a MasterCard® hitelkártyák dollárban kimutatott forgalma kétszámjegyű, 14,3%-os növekedést ért el. A kártyás vásárlások 14.7%-kos növekedéssel jellemezhető első féléves forgalma is átlépte a 10%-os növekedési küszöböt, csakúgy, mint a vásárlási és készpénzfelvételi műveletek száma 12,6%-os valamint 11%-os gyarapodással. Ami a bankkártyák számát illeti, 2007. második negyedévének végére 18,2%-kal több plasztik volt forgalomban, mint az előző év azonos időszakában.

2007. június 30-ig a kártyatársaság partner bankjai - a Maestro® valamint a Cirrus® márkajelzésű kártyákat nem számolva - 164 millió darab MasterCard márkájú kártyát bocsátottak ki Európában. A második negyedév során a kártyabirtokosok összesen 1,39 milliárd vásárlási műveletet hajtottak végre, míg a MasterCard márkajelzésű kártyáikat Európában 8 millió elfogadóhelyen használhatták.

Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke elmondta: "Mai bejelentésünk tükrözi a MasterCard erős piaci helyzetét és azt az ebből adódó jelentős szerepet, mely hozzájárul a MasterCard egész világra kiterjedő sikertörténetéhez."

"Tevékenységünk lényegét a termék innováció valamint a magas minőségben végzett munka adja. Jól mutatja ezt az érintés nélküli "Tap&Go" fizetési technológia további kiterjesztése a kontinens országaiban, például Angliában és Spanyolországban."

"Londonban 2007. májusában jelentettük be, hogy a kártyabirtokosok PayPass™ 'Tap & Go' kártyáikat az év második részétől használhatják majd, mely előre vetíti az érintés nélküli technológia várhatóan 2008-ban esedékes bevezetését az egész országban. "

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Javier Perez hozzáfűzte: "Azon túl, hogy minden ügyfelünk továbbra is élvezi az innovatív fizetési megoldások előnyeit, 2007. második felében a MasterCard megkétszerezett erőfeszítéssel dolgozik majd azon, hogy 2008. januárjától a SEPA (Egységes Európai Fizetési Övezet) valóban működő pénzügyi szervezetté váljon. Az Egységes Európai Fizetési Övezet bevezetése a bankkártya üzletág minden szegmensében további versenyhelyzetet teremt, és előnyt biztosít a fogyasztók, a kereskedők, a bankok számára, valamint kedvező hatással lesz a tágabb euró-zóna gazdaságára is."

Ami a Maestro® és Cirrus® logóval ellátott kártyákat illeti, 2007. második negyedévének végéig több mint 292 millió ilyen márkájú plasztik volt forgalomban, amely 4,7 százalékos növekedést jelent 2006. azonos időszakához képest. Európában a kártyabirtokosok több mint 6,5 millió elfogadóhelyen tudtak vásárolni Maestro betéti kártyájukkal.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm