11 °C Budapest

Egy szava sem lehet a kártyatársaságnak...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 08:23

A MasterCard Worldwide közzétette 2007. második negyedévre vonatkozó Európai üzleti eredményeit, mely szerint a MasterCard® hitelkártyák dollárban kimutatott forgalma kétszámjegyű, 14,3%-os növekedést ért el. A kártyás vásárlások 14.7%-kos növekedéssel jellemezhető első féléves forgalma is átlépte a 10%-os növekedési küszöböt, csakúgy, mint a vásárlási és készpénzfelvételi műveletek száma 12,6%-os valamint 11%-os gyarapodással. Ami a bankkártyák számát illeti, 2007. második negyedévének végére 18,2%-kal több plasztik volt forgalomban, mint az előző év azonos időszakában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2007. június 30-ig a kártyatársaság partner bankjai - a Maestro® valamint a Cirrus® márkajelzésű kártyákat nem számolva - 164 millió darab MasterCard márkájú kártyát bocsátottak ki Európában. A második negyedév során a kártyabirtokosok összesen 1,39 milliárd vásárlási műveletet hajtottak végre, míg a MasterCard márkajelzésű kártyáikat Európában 8 millió elfogadóhelyen használhatták.

Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke elmondta: "Mai bejelentésünk tükrözi a MasterCard erős piaci helyzetét és azt az ebből adódó jelentős szerepet, mely hozzájárul a MasterCard egész világra kiterjedő sikertörténetéhez."

"Tevékenységünk lényegét a termék innováció valamint a magas minőségben végzett munka adja. Jól mutatja ezt az érintés nélküli "Tap&Go" fizetési technológia további kiterjesztése a kontinens országaiban, például Angliában és Spanyolországban."

"Londonban 2007. májusában jelentettük be, hogy a kártyabirtokosok PayPass™ 'Tap & Go' kártyáikat az év második részétől használhatják majd, mely előre vetíti az érintés nélküli technológia várhatóan 2008-ban esedékes bevezetését az egész országban. "

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Javier Perez hozzáfűzte: "Azon túl, hogy minden ügyfelünk továbbra is élvezi az innovatív fizetési megoldások előnyeit, 2007. második felében a MasterCard megkétszerezett erőfeszítéssel dolgozik majd azon, hogy 2008. januárjától a SEPA (Egységes Európai Fizetési Övezet) valóban működő pénzügyi szervezetté váljon. Az Egységes Európai Fizetési Övezet bevezetése a bankkártya üzletág minden szegmensében további versenyhelyzetet teremt, és előnyt biztosít a fogyasztók, a kereskedők, a bankok számára, valamint kedvező hatással lesz a tágabb euró-zóna gazdaságára is."

Ami a Maestro® és Cirrus® logóval ellátott kártyákat illeti, 2007. második negyedévének végéig több mint 292 millió ilyen márkájú plasztik volt forgalomban, amely 4,7 százalékos növekedést jelent 2006. azonos időszakához képest. Európában a kártyabirtokosok több mint 6,5 millió elfogadóhelyen tudtak vásárolni Maestro betéti kártyájukkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?