3 °C Budapest

Egy szava sem lehet a kártyatársaságnak...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 08:23

A MasterCard Worldwide közzétette 2007. második negyedévre vonatkozó Európai üzleti eredményeit, mely szerint a MasterCard® hitelkártyák dollárban kimutatott forgalma kétszámjegyű, 14,3%-os növekedést ért el. A kártyás vásárlások 14.7%-kos növekedéssel jellemezhető első féléves forgalma is átlépte a 10%-os növekedési küszöböt, csakúgy, mint a vásárlási és készpénzfelvételi műveletek száma 12,6%-os valamint 11%-os gyarapodással. Ami a bankkártyák számát illeti, 2007. második negyedévének végére 18,2%-kal több plasztik volt forgalomban, mint az előző év azonos időszakában.

2007. június 30-ig a kártyatársaság partner bankjai - a Maestro® valamint a Cirrus® márkajelzésű kártyákat nem számolva - 164 millió darab MasterCard márkájú kártyát bocsátottak ki Európában. A második negyedév során a kártyabirtokosok összesen 1,39 milliárd vásárlási műveletet hajtottak végre, míg a MasterCard márkajelzésű kártyáikat Európában 8 millió elfogadóhelyen használhatták.

Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke elmondta: "Mai bejelentésünk tükrözi a MasterCard erős piaci helyzetét és azt az ebből adódó jelentős szerepet, mely hozzájárul a MasterCard egész világra kiterjedő sikertörténetéhez."

"Tevékenységünk lényegét a termék innováció valamint a magas minőségben végzett munka adja. Jól mutatja ezt az érintés nélküli "Tap&Go" fizetési technológia további kiterjesztése a kontinens országaiban, például Angliában és Spanyolországban."

"Londonban 2007. májusában jelentettük be, hogy a kártyabirtokosok PayPass™ 'Tap & Go' kártyáikat az év második részétől használhatják majd, mely előre vetíti az érintés nélküli technológia várhatóan 2008-ban esedékes bevezetését az egész országban. "

Javier Perez hozzáfűzte: "Azon túl, hogy minden ügyfelünk továbbra is élvezi az innovatív fizetési megoldások előnyeit, 2007. második felében a MasterCard megkétszerezett erőfeszítéssel dolgozik majd azon, hogy 2008. januárjától a SEPA (Egységes Európai Fizetési Övezet) valóban működő pénzügyi szervezetté váljon. Az Egységes Európai Fizetési Övezet bevezetése a bankkártya üzletág minden szegmensében további versenyhelyzetet teremt, és előnyt biztosít a fogyasztók, a kereskedők, a bankok számára, valamint kedvező hatással lesz a tágabb euró-zóna gazdaságára is."

Ami a Maestro® és Cirrus® logóval ellátott kártyákat illeti, 2007. második negyedévének végéig több mint 292 millió ilyen márkájú plasztik volt forgalomban, amely 4,7 százalékos növekedést jelent 2006. azonos időszakához képest. Európában a kártyabirtokosok több mint 6,5 millió elfogadóhelyen tudtak vásárolni Maestro betéti kártyájukkal.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?