18 °C Budapest

Megszámlálhatatlanul folyik a pénz a csalók zsebébe

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 11:00

Egy friss tanulmány adatai szerint a brit utazók számára 1 milliárd fontos rémálmot jelentenek a hitelkártyacsalások. Több mint 5 millió felnőttet érintenek a visszaélések, az egy főre jutó átlagos költség pedig 235 font.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nyaralók 20 százaléka több mint 500 fontot veszít a kártyája elveszítésével, 8 százalék pedig akár 750 fontot is ráfizethet. A 3000 felnőtt bevonásával készült First Choice Travel Shops and Holiday Hypermarkets felmérése szerint az angolok 15 millió font (5 milliárd forintot) többletet fizetnek a külföldi kártyahasználatra.

A felnőtt nyaralók több mint 7 százaléka külföldi nyaralása alatt hitelkártyája segítségével már az üdülés helyszínén váltja át valutáját, míg nagyon sokan a repülőtereken vásárolnak valutát, ami szintén igencsak drága.

A nyaralásra induló britek 20 százaléka válik adatlopás áldozatává, miután eltulajdonították hitelkártyáját, 10 százalékuk pedig teljes pénztárcáját veszti el. Az adatlopás és az azzal történő visszaélés meglehetősen magas arányban, 30 százalékban annak volt köszönhető, hogy az utazók bőröndjükre írták személyes adataikat.

A felelőtlen britek több mint 100 millió fontot veszítenek el évente pénztárcájukban, alkalmanként átlagosan 59 font értékben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?