13 °C Budapest

Nem fektetünk be, inkább törlesztünk - Az érdektelenség az úr

Pénzcentrum
2007. június 5. 10:30

A Bruxinfo Európai Elemző Iroda Pénzügyeink Európában című elemzése szerint hazánkban a lakossági befektetők (a megkérdezettek 10%-a) továbbra is rövid lejáratú betétekben gondolkodik, míg 78% egyáltalán nem fektet be. Összehasonlításképpen: Európa fejlettebb országaiban a megkérdezettek 33%-a tud félretenni - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elemzés készítői szerint a régióban a lakossági hitelállomány további erőteljes növekedése várható. Ebbe az irányba hat az a fizetési szolgáltatásokról szóló uniós direktíva is, miszerint a hipermarketek és más nagykereskedelmi láncok bankok igénybevétele nélkül is nyújthatnak majd rövid lejáratú áruhiteleket a vásárlóknak.

Amint arról korábban beszámoltunk, hazánkban az eladósodottsági mutató alacsonyabb a nyugat-európai szintnél, a háztartások törlesztési terhe a rendelkezésre álló jövedelem arányában megközelíti a fejlett országok szintjét.

A hazai helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az MNB tanulmánya szerint amellett, hogy itthon meglehetősen alacsony a pénzügyi tudásszint, a téma iránti érdeklődés sem éppen kiugró.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?