12 °C Budapest

Sorra dőlnek be a hitelek: hogyan kerülheted el a végzeted?

Pénzcentrum
2007. május 21. 08:30

A lakosság körében jelentősen megugrottak a kinnlévőségek a mögöttünk álló hónapok során, mely az egy főre jutó átlagérték és az ügyletek számának tekintetében is megfigyelhető. A Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetésének elnökhelyettese szerint a növekedés hátterében az áll, hogy az év végi akciók meglehetősen puha feltételekkel párosultak - írja a Világgazdaság.

A szakember szerint a megszorítások hatása az elkövetkező negyedévekben válhat érezhetővé, elsősorban strukturális változásokat előidézve az eladósodottságban. A forintalapú eladósodás növekedésére számíthatunk, valamint inkább a rövidebb futamidejű hiteleket preferálják majd az ügyfelek. Ezt összességében a folyószámlahitelek és a hitelkártya iránti igény növekedését vetíti előre.

Az Intrum Justitia Kft. ügyvezetője az áruhitel, a kis értékű szabad felhasználású hitelek, a személyi kölcsönök és a hitelkártyák terén számít bedőlésekre.

A jelenlegi környezetben a bankoknak és az ügyfeleknek is érdekük lehet a jelenlegi hiteleiket fedezett konstrukciókkal kiváltani, ez ugyanis a hitelintézetnek nagyobb biztonságot, ezáltal az adósnak kedvezőbb feltételeket jelent.

Az autófinanszírozás területén is megfigyelhető, hogy a pénzügyi vállalkozások a futamidők módosításával, a törlesztés átütemezésével, adósságrendező hitelekkel, pluszfedezet vagy kezes bevonásával igyekeznek segíteni a bajbajutottakon.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?