Több hitelt kaphatsz, mint amennyit ér a házad!

Pénzcentrum
2007. április 25. 15:00

A korábbiakban már többször is beszámoltunk arról, hogy a brit ingatlanpiaci boom, és így az egyre növekvő árak kiszorítják a keresleti oldalról az első lakásvásárlókat, akik így egyáltalán nem vagy csak kedvezőtlen kamatozású kölcsönök mellett tudnak ingatlanhoz jutni.

A legnagyobb dilemmát az okozza, hogy a kedvezőbb kamatfeltételek eléréséhez bizonyos önrésszel kellene rendelkezni, az önrész megtakarításához szükséges idő alatt azonban a lakásárak tovább emelkednek, így zárva be az "ördögi kört".

A kereskedelmi bankok válaszolva az első lakásvásárlók által feltett igényekre új termékkel jelentek meg a piacon, az úgynevezett jelzálog-plusz hitelekkel. Ezen új konstrukciók lényege, hogy az ingatlan 95 százalékos fedezete mellett pótlólagos, fedezet nélküli hitelt nyújt a bank. Itthon a jelzálog fedezete mellett nyújtott hiteleknél a felvett hitel az ingatlan hitelbiztosítéki értékének maximum 70 százaléka lehet.

Ezt a pótlólagos összeget fel lehet használni az egyéb, lakásvásárlással kapcsolatosan jelentkező költségek fedezésére, így például az illeték, az értékbecslési díj kifizetésére, netán a berendezés megvételére.

Több angol bank is lecsapott tehát a lehetőségre, az Alliance & Leicester például az ingatlan értékének 125 százalékát is kihitelezi. Itt jelzálog fedezete mellett az ingatlan értékének 95 százaléka igényelhető, emellett maximálisan 25 000 fontot nyújtanak fedezet nélkül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fedezet nélküli kölcsönt büntetőkamat nélkül bármikor vissza lehet fizetni. A piacon az Alliance & Leicester kínálja a legalacsonyabb kamatlábat, 5,64 százalékot 2 évre rögzítetten, míg a Birmingham Midshires-nél 5,65, illetve a Nothern Rock-nál 5,95 százalék a kamatláb.

Ugyanakkor ezen jelzáloghitelek jelentős hátránya, hogy magas díjakkal járnak, 1500 - 2000 fontot (500 - 700 ezer forintot) is elkérhetnek a bankok. Szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy veszélyes helyzetet teremthet, ha valaki több hitelt vesz fel annál, mint amennyit anyagi helyzete megengedne.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?