12 °C Budapest

Most is kell a lakáshitel

Pénzcentrum
2007. április 24. 10:30

A szigorítások és az előzetes várakozások ellenére az idei év eddig eltelt hónapjaiban a legtöbb kereskedelmi bank meglehetősen erős keresletet tapasztalt a lakáshitelek iránt - derül ki a Napi körképéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az MKB és az OTP is az akcióknak tulajdonítja a várakozásokat meghaladó hitelkérelem-számot, a CIB szakemberei pedig kiemelték, hogy nem tapasztaltak az év első három hónapjában semmilyen visszaesést.

Az FHB álláspontja szerint az év eleji szezonalitásból adódó keresletcsökkenés csak korlátozottan éreztette hatását a lakossági piacon, az Erste Bank azonban a tavalyi év azonos időszakához képest kismértékű visszaesésről számolt be. az UniCreditnél minden a terveknek megfelelően halad, azaz vélhetően a szezonális hatások miatt lanyhább az üzletmenet.

Meg kell persze jegyezni, hogy a lakáshitel-kereslet évről évre simul, éppúgy mutatkozik igény a hitelek iránt januárban, mint áprilisban vagy akár júliusban. Továbbra is igaz azonban, hogy a legerősebb időszaknak a tavaszi és őszi hónapok számítanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?