Szemben a lízingpiaccal a Budapest Bank leánya

Pénzcentrum
2007. április 10. 09:30

Révész Tamás vezérigazgató szerint a Budapest Autófinanszírozási Zrt.-re nem igaz a banki hátterű lízingcégekkel kapcsolatos tendencia, amely szerint növekvő kockázatok mellett csökken a nyereség. 1997 óta ugyanis évről évre egyre profitábilisabban működnek - írja a Világgazdaság.

A vezérigazgató szerint a portfolió minősége stabil, amely ritka jelenség a piacon. Ezt azzal érték el, hogy az ügyféltől nem kérnek dokumentációt, hanem az adatokat maguk ellenőrzik, így szűrik ki a csalások lehetőségét. Másrészt az elkerülhetetlen szerződésbontások után a járműveket a társaság saját aukciós oldalán értékesíti a kereskedőknek, így csökkentve az egy autóra jutó veszteséget.

A társaságnál a portfolió megoszlása évek óta nem változott, a személygépkocsik aránya a finanszírozott járműveken belül 75 százalék körüli, az ügyfelek körülbelül ugyanekkora hányada magánszemély. A használt autók aránya hozzávetőlegesen 37 százalék, amely arány nem változik gyorsan, ugyanis a szigorú hitelbírálat során sok adósjelölt kiesik.

Révész Tamás szerint az idei év is nehéz lesz a lízingcégeknek, azonban a Budapest Autófinanszírozási Zrt. 2007-ben is 10 százalékos bővüléssel számol. Ezt olyan szolgáltatásokkal kívánják elérni, amelyek megkülönböztetik a céget a versenytársaktól.

A lízingtársaságok önkorlátozására vonatkozó kezdeményezésével kapcsolatban a vezérigazgató szerint ez egy olyan rendelkezés, amely nem, vagy nehezen szankcionálható, s nem nyújt megoldást a piac problémáira. Révész Tamás szerint az igazi szabályozó erő a profit, a gazdaságos működés. A pénzügyi felügyelet ajánlásainak hatékonysága a kötelező érvény hiánya miatt kérdéses, a vezérigazgató szerint a THM-re vonatkozó szabályozást még mindig nem mindenki tartja be, valamint a hirdetések mintegy 80 százaléka sem felel meg a jogszabályoknak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A devizahitelekkel kapcsolatosan Révész Tamás szerint az euróövezethez való csatlakozás prognosztizál egy forintleértékelődést. Erre reagálva fejlesztették ki a fix törlesztőrészlet mellett történő finanszírozást, melynél a futamidő hossza az árfolyammozgástól függően változhat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25