12 °C Budapest

Új lakáshitel a piacon - akár 20 százalékkal kisebb lehet a havi törlesztő

Pénzcentrum
2007. március 22. 13:19

Március közepétől a BG Hitel & Lízing lakás-takarékpénztári szerződéssel kombinált hitelkonstrukciót is kínál. A Fundamentával közös termék legnagyobb előnye, hogy az ügyfél havi összbefizetése a lakástakarék szerződés futamideje alatt jelentősen csökken, a havi törlesztőrészlet 22%-kal is alacsonyabb lehet, mint az annuitásos hitel esetén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A konstrukcióban a hitelnyújtás a lakástakarékpénztári (ltp) szerződés megkötésével együtt történik. Így a kezdeti időszakban az ügyfél csak a kamatot és a kezelési költségeket fizeti a BG H&L felé, és ezzel párhuzamosan helyezi el megtakarításait a lakás-takarékpénztári számláján. A tőketörlesztést az összegyűjtött megtakarítás és az állami támogatás illetve az erre fizetett kamat együttesen váltja ki, ezért az ügyfél kedvezőbb részleteket fizet a lakás-takarékpénztári megoldással, mintha csak hitelt törlesztene. A megtakarítás nagysága függ a pontos feltételektől, de az ltp. futamideje alatt a legkedvezőbb esetben akár 22%-kal is csökkenthető a havi befizetés nagysága. A lakástakarék szerződés lejártát követően az ügyfél újra választhat, hogyan törleszti tovább hitelét: újabb lakás-takarékpénztári szerződést köt, vagy egyszerű bankhitelként fizeti vissza fennmaradó tartozását. Természetesen a konstrukció lehetővé teszi több lakástakarék szerződés bevonását is.

"A BG Mix néven forgalmazott kombinált termékünk lehetővé teszi, hogy a BG Hitel & Lízing ügyfelei lakás célú hitelfelvétel esetén az első négy évben, az úgynevezett szabad felhasználású hitel esetében pedig a futamidő első nyolc évében 22%-kal alacsonyabb törlesztő részletet fizessenek, függetlenül attól, hogy forintban vagy deviza alapon igényelték a hitelt. Ez a termék a piacon egyébként elérhető termékekhez képest az egyik legkedvezőbb törlesztő részlet csökkenést biztosítja az ltp. futamideje alatt az ügyfelek részére - emelte ki Hegedűs Éva, a BG Hitel & Lízing vezérigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?