7 °C Budapest

Új lakáshitel a piacon - akár 20 százalékkal kisebb lehet a havi törlesztő

Pénzcentrum
2007. március 22. 13:19

Március közepétől a BG Hitel & Lízing lakás-takarékpénztári szerződéssel kombinált hitelkonstrukciót is kínál. A Fundamentával közös termék legnagyobb előnye, hogy az ügyfél havi összbefizetése a lakástakarék szerződés futamideje alatt jelentősen csökken, a havi törlesztőrészlet 22%-kal is alacsonyabb lehet, mint az annuitásos hitel esetén.

A konstrukcióban a hitelnyújtás a lakástakarékpénztári (ltp) szerződés megkötésével együtt történik. Így a kezdeti időszakban az ügyfél csak a kamatot és a kezelési költségeket fizeti a BG H&L felé, és ezzel párhuzamosan helyezi el megtakarításait a lakás-takarékpénztári számláján. A tőketörlesztést az összegyűjtött megtakarítás és az állami támogatás illetve az erre fizetett kamat együttesen váltja ki, ezért az ügyfél kedvezőbb részleteket fizet a lakás-takarékpénztári megoldással, mintha csak hitelt törlesztene. A megtakarítás nagysága függ a pontos feltételektől, de az ltp. futamideje alatt a legkedvezőbb esetben akár 22%-kal is csökkenthető a havi befizetés nagysága. A lakástakarék szerződés lejártát követően az ügyfél újra választhat, hogyan törleszti tovább hitelét: újabb lakás-takarékpénztári szerződést köt, vagy egyszerű bankhitelként fizeti vissza fennmaradó tartozását. Természetesen a konstrukció lehetővé teszi több lakástakarék szerződés bevonását is.

"A BG Mix néven forgalmazott kombinált termékünk lehetővé teszi, hogy a BG Hitel & Lízing ügyfelei lakás célú hitelfelvétel esetén az első négy évben, az úgynevezett szabad felhasználású hitel esetében pedig a futamidő első nyolc évében 22%-kal alacsonyabb törlesztő részletet fizessenek, függetlenül attól, hogy forintban vagy deviza alapon igényelték a hitelt. Ez a termék a piacon egyébként elérhető termékekhez képest az egyik legkedvezőbb törlesztő részlet csökkenést biztosítja az ltp. futamideje alatt az ügyfelek részére - emelte ki Hegedűs Éva, a BG Hitel & Lízing vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 10:44
December 7-én, ma, szerdán este 19.00-kor visszatér a képernyőkre Péterfi Judit egykori televíziós m...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?