Lakást Budapesten? Akik tudják a megoldást...

Pénzcentrum
2007. március 23. 05:30

Négy hónapos működése során meglehetősen értékes adatokat gyűjtött össze a pénzügyi problémáikra megoldást kereső ügyfelek igényeiről a Pénzszerző.hu, melyen a látogatók könnyedén versenyeztethetik a közvetítőket, majd kiválaszthatják, ki kínálja a legszimpatikusabb megoldást számukra. Az adatok tanulsága szerint a legtöbben a fővárosban szeretnének lakást vásárolni, ehhez kérnek megbízható hiteltanácsadást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A pénzügyi problémák megoldását lényegesen leegyszerűsítő oldalon eddig több mint 500-an írtak ki tendert a regisztrált csaknem 360 közvetítőnek. A következőkben górcső alá vesszük, mit is keres az ügyfelek többsége.

Az alábbi ábra tanulsága szerint a 3 kategóriára (hitel, befektetés, biztosítás) bontott oldalon a legtöbb ügyfél hitelközvetítők segítségét kéri, az ő személyre szabott ajánlataikból igyekszik kiválasztani a neki leginkább megfelelőt.

Mielőtt részletesebben belemennénk, hogy egyes kategóriákon belül mik is a slágertermékek, érdemes röviden kitérni az érdeklődők területi elhelyezkedésére. A Pénzszerző.hu-n feladott tenderek túlnyomó többsége (mintegy 51%-a) fővárosi megkeresést takar, a legkisebb arányban (nagyságrendileg 1%) a nógrádiak képviseltetik magukat a megoldást keresők között.

A hiteleken belül elsősorban a lakáscélú megoldások iránt érdeklődnek az ügyfelek, a szabad felhasználású termékek körében pedig elég kiegyenlített a harc a klasszikus személy kölcsön és a jelzálog alapú konstrukció között. (A piaci tendenciák az utóbbi térnyerését vetítik előre.) Az alábbi grafikonból az is kiderül, hogy nincsenek kevesen azok sem, akik már meglévő hitelüket szeretné kedvezőbbre cserélni, átstrukturáltatni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A biztosítási szegmensen belül a Pénzszerző.hu adatai is visszaigazolják a piaci trendeket, nevezetesen hogy az ágazatot a befektetési célú unit-linked mellett az életbiztosítások húzzák. A szezonális slágerterméknek tekinthető kgfb szerény részaránya minden bizonnyal az oldal november végi indulásának tudható be.


A befektetési lehetőségek iránt érdeklődők egyértelműen a klasszikus banki termékeket (betét, befektetési alap) részesítik előnyben, míg a tőzsdére kevesebben merészkednek. A lakáskassza szeletét érdemes a hiteleknél felvázoltakkal együtt szemlélni és máris láthatjuk, hogy a Pénzszerző.hu látogatói elsősorban lakáscélú megoldásokat keresnek, többnyire a fővárosban.


A tapasztalatok szerint akár most rögtön, akár évek múlva szeretne lakást vásárolni valaki, a szakértő közvetítők sok terhet levehetnek a válláról azáltal, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb pénzügyi konstrukciót. Ehhez a Pénzszerző esetében nem kell mást tenni, csak kitölteni egy rövid űrlapot és versenyeztetni a közvetítőket, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabb ajánlatot adót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?