5 °C Budapest

Lakást Budapesten? Akik tudják a megoldást...

Pénzcentrum
2007. március 23. 05:30

Négy hónapos működése során meglehetősen értékes adatokat gyűjtött össze a pénzügyi problémáikra megoldást kereső ügyfelek igényeiről a Pénzszerző.hu, melyen a látogatók könnyedén versenyeztethetik a közvetítőket, majd kiválaszthatják, ki kínálja a legszimpatikusabb megoldást számukra. Az adatok tanulsága szerint a legtöbben a fővárosban szeretnének lakást vásárolni, ehhez kérnek megbízható hiteltanácsadást.

A pénzügyi problémák megoldását lényegesen leegyszerűsítő oldalon eddig több mint 500-an írtak ki tendert a regisztrált csaknem 360 közvetítőnek. A következőkben górcső alá vesszük, mit is keres az ügyfelek többsége.

Az alábbi ábra tanulsága szerint a 3 kategóriára (hitel, befektetés, biztosítás) bontott oldalon a legtöbb ügyfél hitelközvetítők segítségét kéri, az ő személyre szabott ajánlataikból igyekszik kiválasztani a neki leginkább megfelelőt.

Mielőtt részletesebben belemennénk, hogy egyes kategóriákon belül mik is a slágertermékek, érdemes röviden kitérni az érdeklődők területi elhelyezkedésére. A Pénzszerző.hu-n feladott tenderek túlnyomó többsége (mintegy 51%-a) fővárosi megkeresést takar, a legkisebb arányban (nagyságrendileg 1%) a nógrádiak képviseltetik magukat a megoldást keresők között.

A hiteleken belül elsősorban a lakáscélú megoldások iránt érdeklődnek az ügyfelek, a szabad felhasználású termékek körében pedig elég kiegyenlített a harc a klasszikus személy kölcsön és a jelzálog alapú konstrukció között. (A piaci tendenciák az utóbbi térnyerését vetítik előre.) Az alábbi grafikonból az is kiderül, hogy nincsenek kevesen azok sem, akik már meglévő hitelüket szeretné kedvezőbbre cserélni, átstrukturáltatni.


A biztosítási szegmensen belül a Pénzszerző.hu adatai is visszaigazolják a piaci trendeket, nevezetesen hogy az ágazatot a befektetési célú unit-linked mellett az életbiztosítások húzzák. A szezonális slágerterméknek tekinthető kgfb szerény részaránya minden bizonnyal az oldal november végi indulásának tudható be.


A befektetési lehetőségek iránt érdeklődők egyértelműen a klasszikus banki termékeket (betét, befektetési alap) részesítik előnyben, míg a tőzsdére kevesebben merészkednek. A lakáskassza szeletét érdemes a hiteleknél felvázoltakkal együtt szemlélni és máris láthatjuk, hogy a Pénzszerző.hu látogatói elsősorban lakáscélú megoldásokat keresnek, többnyire a fővárosban.


A tapasztalatok szerint akár most rögtön, akár évek múlva szeretne lakást vásárolni valaki, a szakértő közvetítők sok terhet levehetnek a válláról azáltal, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb pénzügyi konstrukciót. Ehhez a Pénzszerző esetében nem kell mást tenni, csak kitölteni egy rövid űrlapot és versenyeztetni a közvetítőket, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabb ajánlatot adót.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?