13 °C Budapest

Nem fizetjük a bankhitelt, de a lakást nem adjuk!

Pénzcentrum
2007. február 9. 08:30

A magyar lakosság által elkövetett mulasztások száma 2006-ban év/év alapon 18%-kal 550 ezerre emelkedett. A központi hitelinformációs rendszer negatív listás adatbázisának 99%-a hitelekhez kapcsolódik, felkerülnek azonban olyanok is, akik hamis okmánnyal igazolják magukat, hamis adatot közölnek vagy visszaélnek a bankkártyával.

Egy személyre átlagosan 1.5 mulasztás jutott tavaly, mely nem jelent számottevő változást az előző évekhez képest, a rekorder azonban 18 késedelmesen törlesztett hitellel dicsekedhet.

Korábbi összeállításunkban kiemeltük, hogy a rendszer azon természetes személy hiteladósokat tartja nyilván, akik a pénzügyi intézményekkel kötött hitelszerződésben vállalt kötelezettségeiknek a minimálbér összegét meghaladó mértékben, folyamatosan több mint 90 napig nem tesz eleget.

A hazai bankok tapasztalatai alapján az áruhiteleket mondják fel legkönnyebben az adósok, a jelzálog fedezete mellett nyújtott kölcsönt azonban a végsőkig törlesztik, ehhez képest viszont autóikat is aránylag könnyen feláldozzák.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?