Melyik bank a plázák ura?

Pénzcentrum
2007. január 29. 08:30

Kedvelt célpontjai a banki fiókhálózat-bővítésnek a hazai bevásárlóközpontok és hipermarketek: jelenleg csaknem 80 hitelintézeti értékesítési egység működik a budapesti és a vidéki plázákban. Természetesen itt is megfigyelhető a fővárosi túlsúly, az érintett fiókok nagyságrendileg kétharmada ugyanis Budapesten található - írja a Világgazdaság.

A szegmensben komolyan érdekelt nyolc bank mintegy 1,200 fiókot üzemeltet országszerte, ennek valamivel több mint 6%-a működik plázákban.

A hitelintézetek bevásárlóközponti jelenléte kapcsán megállapítható, hogy 18 egységével az OTP a domináns, míg az Erste 14 fiókjával a második helyet birtokolja. Érdekesség, hogy a nagyok közül a K&H látszólag egyáltalán nem preferálja a bevásárlóközpontokat: 170 fiókjukból mindössze 3 működik nagyobb (fővárosi) plázákban.

A bevásárlóközpontokban a bankok igyekeznek egyre rugalmasabbá tenni a nyitvatartási idejüket, az MKB például a közelmúltban jelentette be, hogy meghosszabbítja a 8 érintett fiókjának nyitva tartását.

Az üzletházak az ATM-ek szempontjából is jó lehetőséget jelentenek, ezen a téren is az OTP a domináns szereplő, a West End 7 automatájából hatot a legnagyobb hazai bank üzemeltet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?