3 °C Budapest

A nap vicce...

Pénzcentrum
2007. január 17. 08:45

Egyértelmű helyzetet kívánt teremteni a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt., amikor felvette Hild József, a híres építész nevét. A név felvételének oka az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatójának, Hild Imrének a magatartása, aki rendszeresen megkérdőjelezte a Hild csoport névhasználatának jogosságát, és cége reklámjaiban személyesen szerepelve megnehezítette a két cég megkülönböztetését a fogyasztók előtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A névhasználatot előzetesen engedélyezte a Magyar Tudományos Akadémia, emellett a HILD szó bejegyzett védjegyoltalom alá is került a Magyar Szabadalmi Hivatalban.

Mint ismeretes, hosszú nyilvános vita folyt a médiában a Hild Kft. névhasználatáról. Hild Imre, az OTP Életjáradék Zrt. jelenlegi vezérigazgatója folyamatosan azt állította, hogy személyesen róla nevezték el a céget − jóllehet, az valójában Hild József, a híres magyar építész nevét viselte.

A Hild Csoport vezetői a nyilvánosság számára is meg akarják mutatni, hogy a névhasználati vita álcája mögött valójában az OTP Életjáradék Zrt. konkurenciaharca folyik, amelyben a sikeres vetélytársa iránti közbizalmat akarja megingatni. Ezért tiszta helyzetet teremtettek: a Hild József Örökjáradék Zrt. egyértelműen utal a valódi névadóra, és a megnevezés ellen az OTP leányvállalata vezetőjének sem lehet kifogása.

"Azért tettük meg ezt a lépést, mert úgy tapasztaltuk: a névhasználati vita elsősorban az idős emberek körében okoz zavart, s így árt az egész életjáradék-piacnak" − nyilatkozta Földeák Gábor, a Hild Csoport marketing igazgatója. − "A névhasználat tisztázása után ez a konkurensünk sem tehet mást, mint hogy tisztességes üzleti eszközökkel − a konstrukciójával, szerződési feltételeivel − igyekszik ügyfeleket nyerni, és nem a névhasználati kérdések mögé bújik. Egy ilyen őszinte és ügyfélorientált magatartás egyébként jobban illeszkedne az OTP Bank jelenleg zajló bizalomépítő kampányához is."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?