Címke: örökjáradék (20 cikk)

Pénzcentrum | 2009. november 23. 10:02

Panelnyugdíjasok: kezességre fordítanák az életjáradékot, ha kapnának

Már egy éve nem köt új életjáradékos szerződést a Hild és az OTP cége, így az egyedüli aktív FHB Életjáradék Zrt. lassan beéri a versenytársakat. A piaci kínálat éppen akkor szűkült le, amikor a válság miatt a nyugdíjasok részéről minden korábbinál nagyobb érdeklődés mutatkozik a havi fix bevételt jelentő termék iránt.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 18. 12:48

Megtévesztő reklám az FHB-nál: a két életjáradék nem ugyanaz

Két egymástól lényegesen különböző életjáradék konstrukciót hirdetett ugyanazokkal a szlogenekkel az FHB Életjáradék Zrt., ami megtévesztő volt a fogyasztók számára - mondta ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A pénzügyi szolgáltatónak emiatt 19 millió forintos bírságot kell fizetnie.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 16. 15:57

Romániában is nyit a Hild Csoport

Magyarország piacvezető életjáradék programja 2008 szeptember 16-tól Romániában is elérhető. A sikeres hazai jelenlét valamint a bulgáriai terjeszkedés után a Hild Csoport Romániában is megkezdi működését. Ezentúl a megbízható, ingatlan alapú Örökjáradék Programot a Hildtől megszokott magas színvonalú szolgáltatásokkal vehetik igénybe a román nyugdíjasok és nyugdíjas korúak is.

Pénzcentrum | 2008. április 24. 08:45

Perben a Hild: mi lesz az ügyfelekkel?

Tegnap volt az első tárgyalási napja annak a pernek, melyet a Fővárosi Főügyészség indított a Hild József Örökjáradék Zrt. ellen azért, mert a Hild szerződései olyan tisztességtelen kikötéseket tartalmaznak, melyek sértik az ügyfelek jogait.

Pénzcentrum | 2008. február 25. 09:51

Sikeres év után tovább terjeszkedik a HILD

A HILD József Örökjáradék Zrt. a sikeres tavalyi év után 2008-ban tovább terjeszkedik: mostantól újabb 21 vidéki központban elérhetők a nyugdíjasok körében népszerű szolgáltatásaik.

Pénzcentrum | 2007. december 18. 05:55

Kevesebb adó a családoknak? Így is lehet!

Számos európai országban már részben bevezették, de itthon egyelőre még komolyabban nem is volt szó róla, pedig valószínűleg nagy könnyebbséget jelentene a családoknak, ugyanis valószínűleg érezhetően kevesebb adót kellene fizetniük azoknak, akik nagy családban élnek...

Pénzcentrum | 2007. október 10. 14:00

Ingatlanba menekítik a nyugdíjra szánt pénzeket: megoldás vagy zsákutca?

Az öngondoskodás kissé szokatlan formáját választották a megreformált nyugdíjrendszerből kiábrándult britek, akik mini ingatlanbirodalmak kiépítésére és már meglévő ingatlanjaik felújítására, bővítésére fordítják megtakarításaik jelentős részét.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 14. 09:30

Előre tör az életjáradék: egyre többen keresik...

Egyelőre "mindössze" 25-30 milliárd forint értékű ingatlanvagyont birtokolnak az életjáradékot kínáló vállalkozások, ami a nyugdíjasok 400 milliárd forint értékű ingatlanállományához képest elég alacsony, viszont minden évben dinamikusan nő...

Pénzcentrum | 2007. szeptember 11. 05:55

Amitől félnek a nyugdíjasok - van megoldás a gondjaikra

Nemrégiben nyitott Budapesten egy új irodát a Hild József Örökjáradék Zrt. (Hild Zrt.). Ennek kapcsán készítettünk interjút Kézdy Gáborral, a Hild Zrt. vezérigazgatójával. Többek között megkérdeztük az életjáradékok piaci helyzetéről, illetve az újításokról is.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 30. 12:58

Újabb irodában várja ügyfeleit a Hild

A HILD József Örökjáradék Zrt. a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében szeptember elsején megnyitja második budapesti irodáját. Az új iroda Budán, a Moszkva tér közelében, könnyen megközelíthető közlekedési csomópontban található.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 13. 10:00

Életjáradék: előny, vagy hátrány?

Jelentős összegű pénzbeli és nem pénzbeli segítségtől eshet el az a nyugdíjas, aki életjáradék szerződést köt, és az ebből származó jövedelmet bevallja az önkormányzatnak, vagy a Magyar Államkincstárnak.

Pénzcentrum | 2007. május 9. 05:55

Hidegzuhany: ingyenpénz nyugdíjasoknak?

Egyre népszerűbbé válik hazánkban a lakásért életjáradék program, mely azoknak a nyugdíjasoknak nyújt megoldást, akik rendelkeznek ingatlannal, de a nyugdíjukat kevésnek találják az általuk elfogadhatónak ítélt életszínvonal fenntartásához. A következőkben céljaiban ehhez hasonló, de lényegében a lakásért örökjáradék rendszertől teljesen eltérő üzleti modellt vizsgálunk meg közelebbről, amely jelenleg a hazai piacon még nem áll rendelkezésre.

Pénzcentrum | 2007. február 15. 17:21

Hild kontra Hild: elhalasztva

Az OTP-s Hild Imre bizonyítékainak hiányában elhalasztotta a tárgyalást a Fővárosi Bíróság a Hild Kft. elleni névhasználati perben. Mint ismeretes, az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója el akarta tiltatni konkurensét, a Hild Ingatlanbefektető Kft-t Hild József nevének használatától.

Pénzcentrum | 2007. január 31. 12:00

A járadék jár, az ingatlan megmarad

Ma Magyarországon egyre többen csatlakoznak a nyugdíjasok közül az úgynevezett lakásért életjáradék típusú programokhoz. A programot biztosító pénzügyi intézmények közül hármat (Első Magyar Életjáradék, HILD Örökjáradék program, OTP Életjáradék Zrt.) kérdeztünk meg arról, hogy mi a teendő speciális esetekben.

Pénzcentrum | 2007. január 17. 15:56

Tények a "Hild Örökjáradék programról"

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2007. január 4-én megállapította, hogy a Hild Ingatlanbefektető Kft., illetve az Örökjáradék Ingatlanbefektető Zrt. a "Hild Örökjáradék Programról" kiadott tájékoztatásaival megtévesztette a fogyasztókat. Emiatt a két vállalkozásnak összesen 13,5 millió forint bírságot kell fizetnie. A döntés nyilvánosságra hozatalát követően az érintettek a GVH döntésével kapcsolatban közleményt adtak ki, amelyben több pontatlan megállapítás is szerepel. A nyilvánosság teljes körű és pontos tájékoztatása érdekében a versenyhatóság fontosnak tartja megjegyezni a következőket:

Pénzcentrum | 2007. január 17. 08:45

A nap vicce...

Egyértelmű helyzetet kívánt teremteni a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt., amikor felvette Hild József, a híres építész nevét. A név felvételének oka az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatójának, Hild Imrének a magatartása, aki rendszeresen megkérdőjelezte a Hild csoport névhasználatának jogosságát, és cége reklámjaiban személyesen szerepelve megnehezítette a két cég megkülönböztetését a fogyasztók előtt.

Pénzcentrum | 2007. január 5. 14:15

Visszavág a Hild: perre mennek a GVH-val

Bírságolt, de a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt. szerződéseiben nem talált kivetnivalót a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa. A főként néhány sajtónyilatkozatra és újságírói félinformációra alapozott elmarasztaló döntést és a kiszabott bírságot azonban megalapozatlannak és igazságtalannak tartja a cég. A Társaság bírósághoz fordul, mihelyt megérkezik a döntés írásos indoklása.

Pénzcentrum | 2007. január 4. 15:03

Megtévesztés: célkeresztben a nyugdíjasok!

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a 2007. január 4-én tartott tárgyalásán hozott határozatában megállapította, hogy az Örökjáradék Ingatlanbefektető Zrt. és a Hild Ingatlanbefektető Kft. 2005-ben és a 2006-ban a "Hild Örökjáradék program"-ról adott piaci tájékoztatásukkal megtévesztették a fogyasztókat. A jogsértés miatt az Örökjáradék Ingatlanbefektető Zrt. 500 ezer, a Hild Ingatlanbefektető Kft. 13 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.