6 °C Budapest

Egyre fontosabb a nyugdíjpénztár!

Pénzcentrum
2006. november 9. 09:00

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a PSZÁF pénztár konferenciáján hangsúlyozta, hogy a jövőben egyre fontosabb szerephez juthat a pénztári szektor a bankok stratégiájának alakításában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt 5 év során 400 milliárd Ft-ról 2,000 milliárdra emelkedett a pénztáraknál elhelyezett vagyon, mely így felülmúlta a biztosítási díjbevételeket is. A növekedés a prognózisok szerint nem áll meg: 2010-re a pénztári vagyon 5,200 milliárd forintra duzzadhat, így az összes megtakarítás 22%-át teheti ki, szemben a tavalyi 14%-kal.

A pénztárak mögött álló bankok egyrészt biztonságot jelentenek az ügyfeleknek, másrészt a kiépített bankfiók-hálózat hozzájárulhat a könnyebb kapcsolattartáshoz.

Csányi kiemelte, hogy az állomány kedvező tulajdonságai között a kiszámítható növekedést is meg kell említeni. A jövő évtől bevezetésre kerülő választható portfoliós rendszer közelebb hozhatja az ügyfelekhez a szolgáltatást. (Ennek keretében 3 különböző kockázatú portfolió termékből lehetne választani, vigyázni kell viszont arra, hogy a kockázatos portfoliók egy-egy rossz év után ne növeljék jelentősen az ügyfélpanaszok számát.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?