7 °C Budapest

Változás a jelzáloghitelezésben: egyre több lehetőség!

Pénzcentrum
2006. október 26. 09:00

A jelzálogbankokról és levelekről szóló törvénymódosítás értelmében januártól lehetségessé válhat, hogy a jelzálog-hitelintézetek a pénzügyi vállalkozásoktól is vásárolhassanak jelzáloghiteleket, így forrást biztosítsanak e szervezetek hitelezési tevékenységéhez.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelzálogbankokról és levelekről szóló törvénymódosítás értelmében januártól lehetségessé válhat, hogy a jelzálog-hitelintézetek a pénzügyi vállalkozásoktól is vásárolhassanak jelzáloghiteleket, így forrást biztosítsanak e szervezetek hitelezési tevékenységéhez - írja a Világgazdaság.

A javaslat értelmében a jelzáloghitel, illetve önálló zálogjog vásárlásánál nem kell minden egyes hitelfajtának megfelelnie a törvényi korlátozásoknak, hanem a teljes állományt vizsgálva kell eleget tenni az előírásoknak. Mindez azt is jelenti, hogy egyes kölcsönök meghaladhatják a fedezetül szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékének 70%-át, illetve futamidejük is rövidebb lehet 5 évnél.

A törvénymódosítás értelmében lehetővé válik, hogy a jelzálogbank más állam területén lévő ingatlan fedezete mellett nyújtson jelzáloghitelt, amennyiben az erre bejegyzett jelzálogjog a magyarral azonos biztonságot nyújt.

A jelzálog-hitelintézetek januártól bármely személynek vagy szervezetnek végezhetnek értékbecslést, illetve adhatnak adatokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18