10 °C Budapest

Fundamenta kombi kölcsön, ahol a törlesztő-részlet neked kamatozik...

Pénzcentrum
2006. október 25. 14:00

Önrész nélkül lakást venni? Nem őrültség és nem álom. Egyre több pénzpiaci termék jelenik meg, amelynek célcsoportját azok jelentik, akiknek ugyan már van biztos jövedelme, de nincs még elég tőkéje ahhoz, hogy nagyobb önrésszel vagy hitel nélkül lakást vásároljon, de nem szeretne továbbra is albérletben tengődni. A Fundamenta-Lakáskassza és néhány bank együtt hozott létre egy neked szóló konstrukciót, a kombi hitelt, lássuk mivel is jobb, ha előbb befizetsz és csak aztán ki!

Önrész nélkül lakást venni? Nem őrültség és nem álom. Egyre több pénzpiaci termék jelenik meg, amelynek célcsoportját azok jelentik, akiknek ugyan már van biztos jövedelme, de nincs még elég tőkéje ahhoz, hogy nagyobb önrésszel vagy hitel nélkül lakást vásároljon, de nem szeretne továbbra is albérletben tengődni. A Fundamenta-Lakáskassza és néhány bank együtt hozott létre egy neked szóló konstrukciót, a kombi hitelt, lássuk mivel is jobb, ha előbb befizetsz és csak aztán ki!

A Fundamenta kombi hitelt jelenleg három kereskedelmi bank és néhány takarékszövetkezet szolgáltatásai között találhatjuk meg. Az Erste Bank, az FHB Bank és a HVB Bank is, ugyan más-más fantázianévvel ellátva és kissé eltérő kondíciókkal, de ugyanazt az alapkonstrukciót kínálja, mint még a saját hiteleinél is gyakran olcsóbb terméket.

A konstrukció a lakás-előtakarékosság és a lakáshitel kombinációjára épül, miközben kihasználja az államtól kapható maximális támogatást. A már meglévő, de még nem a közeljövőben lejáró, illetve az újonnan kötött lakáskassza szerződés alapján lehet megigényelni, amelynek feltételeként általában a 18 és 70 év közötti életkort (szabad felhasználású jelzáloghitel esetében 21), magyar állampolgárságot, fizetőképes keresetet és megfelelő fedezetet kérnek az ügyfelektől.

Tételezzük fel, hogy szeretnénk megvenni egy 15 millió forint értékű zuglói lakást, de nincs meg az önrészhez szükséges tőkénk. Megfelelő megoldást jelenthet számunkra a Fundamenta-Lakáskassza és a kereskedelmi bankok közös terméke, amellyel kedvezményeket igénybe véve költözhetünk be rövid időn belül új lakásunkba.

Ismerkedjünk meg közelebbről a termékkel, egy már létező konstrukción konstrukcióján keresztül!

A kombi hitel esetében két időszakra osztódik a visszafizetés: a hitel türelmi idejére, és az utána következő törlesztésre. A türelmi idő alatt az általunk befizetett összeg megoszlik: a majdani tőketörlesztés az előtakarékossági számlára kerül, ahol kamatozik, a bank felé pedig csak a kamat összegével és a mindenkori hirdetményben megállapított járulékos költségekkel tartozunk.

Amikor a türelmi időszak lejár, a Fundamentánál eddig kamatozó tőkénket, annak kamataival és az állami támogatással együtt tőketörlesztésre fordítják, és ezután a bank felé a fennmaradó tőkét kell csupán visszafizetnünk.

Hogy miért éri ez meg nekünk?

A konstrukció egyik legnagyobb előnye, hogy az előtakarékossági számlára befizetett összeg 30 százalékáig, de maximálisan évi 72,000 forint erejéig állami támogatást vehetünk igénybe. Az állami támogatás összegét növelhetjük, ha családon belül maximum öt darab megtakarítási szerződést kötünk, ugyanis egy személy maximális havi befizetése 20 ezer forint lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Másrészt a már visszafizetett - valójában a lakástakarék számlán gyűlő - pénzünk is jó ideig nekünk kamatozik, állami támogatást is kapunk rá, így egy magas hozamú kockázatmentes befektetési lehetőség mellett, egy kedvezményes lakáshitel konstrukcióban is részesülhetünk.

Kifejezetten lakásvásárlásra a 7-20 éves futamidőre igényelhetünk hitelt, 1 millió forinttól 15 millió forintig terjedő összegre. Tegyük fel, hogy 20 évre igényeljük meg a zuglói lakásunkhoz szükséges 15 millió forintot. Az egyik említett bank kalkulátora szerint ehhez legalább 3 darab lakás-előtakarékossági szerződést kell kötnünk, és a törlesztő-részlet az első évben el fogja érni 118 875 forintot. Ez az összeg első látásra nagyon soknak tűnhet, de ha összehasonlítjuk ugyanannak a banknak piaci kamatozású lakáshitel konstrukciójával máris látszik, hogy mégsem olyan sok, amilyennek első látásra tűnt.


 

Többféle megtakarítási időszak között dönthetünk a legrövidebb 51 és a leghosszabb, 98 hónapos türelmi időt választunk-e. Természetesen utóbbiban nagyobb a felhalmozott megtakarítás, amely ilyen hosszú távon és nagy összegnél a két és millió forintot is meghaladja az állami támogatással és a kamatokkal együtt.

A Fundamenta és a vele kapcsolatban álló hitelintézetek azonban nem csupán azoknak biztosítja ezt a lehetőséget, akik újépítésűt szeretnének vásárolni, a kombinált hitel használt lakás vásárlására, építésre, bővítésre, korszerűsítésre és olyan új társasházi lakás vásárláshoz is igényelhető, amelynek vételárát az adásvételi szerződésben meghatározott ütemen kell megfizetni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm