MasterCard: a személyre szabott, rugalmas bónusz-rendszert kínáló hitelkártyáké a jövő

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 14:44

A MasterCard legfrissebb kutatása szerint az európai vásárlók háromnegyede (73%) olyan hitelkártyát szeretne, amely kártyás fizetés esetén kedvezményeket biztosít. A megkérdezettek 48 %-a saját céljaira venné igénybe az extra juttatásokat, 25% jótékonysági, vagy környezetvédelmi szervezetnek adná az előnyöket, míg a kutatásban részt vevők ötöde saját családjára vagy barátaira költené a hitelkártyák kínálta kedvezményt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A felmérés eredménye kimutatja, hogy egyre nagyobb igény van a hitelkártya használat után igénybe vehető magasabb színvonalú szolgáltatásokra is. A megkérdezettek többségének (33%) a kedvezményes, külföldi városokban tölthető néhány napos nyaralás a legvonzóbb bónusz szolgáltatás, de az ingyenes mozi-, színház- és koncertjegyek is népszerűek (26%). A megkérdezettek negyede választana ingyenes fürdőbelépőt, vagy személyre szabott lakás-, és kertfelújítást.

Továbbra is erős kereslet mutatkozik a hagyományos kereskedői kedvezmények iránt, melyeket a kártyabirtokosok a mindennapos vásárlások során kapnak. Ezt támasztja alá, hogy a megkérdezettek 65%-a olyan hitelkártyát szeretne, amely a plasztikkal vásárolt cikkekre biztosít kedvezményeket, elsősorban a nagy áruházláncok (41 %) és benzinkutak (31%) pénztárainál. A kutatásban részt vevők 57%-a pedig olyan kedvezményt szeretne igénybe venni, mely során a bank az éves költés bizonyos százalékát készpénzben téríti vissza.

A kedvezmények személyre szabhatósága nagy szerepet játszhat a társmárka (co-branded) kártyák népszerűség-növekedésében - állítja a MasterCard tanulmánya. Tízből hat kártyabirtokos ugyanis nagy érdeklődéssel fogadna egy olyan hitelkártyát, amely flexibilis kedvezményeket nyújt, lehetőséget adva a kedvezmény-rendszer megváltoztatására annak érdekében, hogy a vásárlók a bónusz szolgáltatásokat olyan gyakran vegyék igénybe, amilyen gyakran csak lehetséges.

A MasterCard Affinity és Co-branding konferenciáján Frederic Conrads, a MasterCard Europe, Co-branding Igazgatója elmondta: "Piackutatásaink egyértelműen rávilágítanak arra, hogy a fogyasztók gyakorlati szempontok alapján értékelik a hitelkártyák bónusz-rendszerét. Bár kedvelik a mindennapi beszerzési cikkekben megjelenő kedvezményeket, például bankkártyával vásárolt üzemanyag után járó engedményt, és nő a szabadidős szolgáltatások népszerűsége is, mégis a rugalmasság lehet a legfontosabb tényező. Meggyőződésünk, hogy a vásárlók a jövőben azt a bankkártyát használják majd a leggyakrabban, amely lehetővé teszi, hogy a számukra legvonzóbb kedvezményt válasszák akkor és ott, ahol szeretnék" - mondta el az igazgató.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?