8 °C Budapest

Nem tudsz fizetni? A csomag nem mentség!

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 08:45

Hajlandók tárgyalni a hazai pénzintézetek azokkal a cégekkel, melyek helyzete a szeptemberi intézkedéseknek köszönhetően jelentősen megváltozott, ennek azonban ára van: a hitelátütemezésért szerződésmódosítási díjat kell fizetni, kamatemelésre és további fedezetbevonásra is lehet számítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hajlandók tárgyalni a hazai pénzintézetek azokkal a cégekkel, melyek helyzete a szeptemberi intézkedéseknek köszönhetően jelentősen megváltozott, ennek azonban ára van: a hitelátütemezésért szerződésmódosítási díjat kell fizetni, kamatemelésre és további fedezetbevonásra is lehet számítani - írja a Napi.

A bankok várakozásai szerint a nagyvállalati ügyfélkör saját eszközeinek segítségével is áthidalja majd a nehézségeket, a kkv-szektor esetében azonban jóval nagyobb a kitettség. Utóbbi szegmens esetében sem elegendő magyarázat a megszorító intézkedések hatása a fizetésképtelenség jelzésekor.

A bankoknak az a feladata, hogy felmérjék, milyen lehetőségei vannak a partnereknek a hatások ellensúlyozására. A pénzintézetek akár a standard kisvállalkozói hitelek esetében is készek kétoldalú tárgyalásokra a hitelproblémák megoldása érdekében.

A bankok természetesen folyamatosan monitorozzák ügyfeleik piaci, pénzügyi, hitelképességi helyzetét és szükség esetén maguk is kezdeményezik a hitel-megállapodások felülvizsgálását.

A hazai bankok egyelőre nem találkoztak olyan ügyféllel, aki a megszorító intézkedések hatásait hozta volna fel magyarázatként fizetésképtelenségére, a csomag hatásai persze inkább az év végétől, illetve a jövő év elejétől lehetnek érezhetők a vállalati szektorban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?