26 °C Budapest

Nem tudsz fizetni? A csomag nem mentség!

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 08:45

Hajlandók tárgyalni a hazai pénzintézetek azokkal a cégekkel, melyek helyzete a szeptemberi intézkedéseknek köszönhetően jelentősen megváltozott, ennek azonban ára van: a hitelátütemezésért szerződésmódosítási díjat kell fizetni, kamatemelésre és további fedezetbevonásra is lehet számítani.

Hajlandók tárgyalni a hazai pénzintézetek azokkal a cégekkel, melyek helyzete a szeptemberi intézkedéseknek köszönhetően jelentősen megváltozott, ennek azonban ára van: a hitelátütemezésért szerződésmódosítási díjat kell fizetni, kamatemelésre és további fedezetbevonásra is lehet számítani - írja a Napi.

A bankok várakozásai szerint a nagyvállalati ügyfélkör saját eszközeinek segítségével is áthidalja majd a nehézségeket, a kkv-szektor esetében azonban jóval nagyobb a kitettség. Utóbbi szegmens esetében sem elegendő magyarázat a megszorító intézkedések hatása a fizetésképtelenség jelzésekor.

A bankoknak az a feladata, hogy felmérjék, milyen lehetőségei vannak a partnereknek a hatások ellensúlyozására. A pénzintézetek akár a standard kisvállalkozói hitelek esetében is készek kétoldalú tárgyalásokra a hitelproblémák megoldása érdekében.

A bankok természetesen folyamatosan monitorozzák ügyfeleik piaci, pénzügyi, hitelképességi helyzetét és szükség esetén maguk is kezdeményezik a hitel-megállapodások felülvizsgálását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hazai bankok egyelőre nem találkoztak olyan ügyféllel, aki a megszorító intézkedések hatásait hozta volna fel magyarázatként fizetésképtelenségére, a csomag hatásai persze inkább az év végétől, illetve a jövő év elejétől lehetnek érezhetők a vállalati szektorban.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. május 28. 09:04
Melyik pénzügyi termék lehet a legideálisabb választás a jelenlegi gazdasági helyzetben? A Bankmonit...
Holdblog  |  2023. május 28. 07:01
Az Eurostat ábrája azt mutatja, hogy az uniós tagállamokban az összes online szállásfoglalás hány sz...
Összkép  |  2023. május 26. 23:41
Kolozsvár Európa egyik leggyorsabban fejlődő városa, 2026-ra készül el a város metrójának első szaka...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?