23 °C Budapest

Ez a csomag még nem az? - Érhetnek még meglepetések...

Pénzcentrum
2006. szeptember 7. 11:30

Elmaradhatnak a Gyurcsány-csomag bevételei a várttól, mely maga után vonhatja, hogy újabb adóemelések következnek.

Elmaradhatnak a Gyurcsány-csomag bevételei a várttól, mely maga után vonhatja, hogy újabb adóemelések következnek - írja a Népszabadság.

Ma szinte nincs olyan adószakértők, aki 2006-ban bármiféle költségvetési bevételt remélne a kamatadótól, ám sokan még a 2007-es 26 milliárdos bevételi terv teljesülésében is kételkednek, hiszen a befektetők a módosításoknak megfelelően strukturálták át portfolióikat.

A házipénztáradó hasonlóan kockázatos tétel lehet, ebből ugyan csak 10 milliárdos bevételt terveznek, az adó azonban könnyen kijátszható az elszámoláselőleg segítségével.

A vagyongyarapodási vizsgálatoktól várt több tízmilliárd forint sem tekinthető biztosnak, de a veszteséges vagy nem kellőképp nyereséges cégekre kivetett elvárt minimumadóból sem biztos, hogy befolyik a várt 55 milliárd forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A lap szerint a bevételi tervek nem teljesülése esetén a jelenleg munkavállalónként havi 1,950 Ft-os eho akár a duplájára is emelkedhet, mely évente munkavállalónként 24 ezer forintos pluszterhet jelent a munkáltatónak. Emellett többen elképzelhetőnek tartják az áfakulcs további növelését, amit mindenki megérezne...

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem