0 °C Budapest

Ez a csomag még nem az? - Érhetnek még meglepetések...

Pénzcentrum
2006. szeptember 7. 11:30

Elmaradhatnak a Gyurcsány-csomag bevételei a várttól, mely maga után vonhatja, hogy újabb adóemelések következnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Elmaradhatnak a Gyurcsány-csomag bevételei a várttól, mely maga után vonhatja, hogy újabb adóemelések következnek - írja a Népszabadság.

Ma szinte nincs olyan adószakértők, aki 2006-ban bármiféle költségvetési bevételt remélne a kamatadótól, ám sokan még a 2007-es 26 milliárdos bevételi terv teljesülésében is kételkednek, hiszen a befektetők a módosításoknak megfelelően strukturálták át portfolióikat.

A házipénztáradó hasonlóan kockázatos tétel lehet, ebből ugyan csak 10 milliárdos bevételt terveznek, az adó azonban könnyen kijátszható az elszámoláselőleg segítségével.

A vagyongyarapodási vizsgálatoktól várt több tízmilliárd forint sem tekinthető biztosnak, de a veszteséges vagy nem kellőképp nyereséges cégekre kivetett elvárt minimumadóból sem biztos, hogy befolyik a várt 55 milliárd forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lap szerint a bevételi tervek nem teljesülése esetén a jelenleg munkavállalónként havi 1,950 Ft-os eho akár a duplájára is emelkedhet, mely évente munkavállalónként 24 ezer forintos pluszterhet jelent a munkáltatónak. Emellett többen elképzelhetőnek tartják az áfakulcs további növelését, amit mindenki megérezne...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?