11 °C Budapest

Devizahitelt akarsz? - Gondolkodj!

Pénzcentrum
2006. július 17. 09:00

A bankok tapasztalatai szerint a forint közelmúltbeli gyengülése sem vetette vissza a devizahitelek iránti keresletet. Az árfolyamok változásával kapcsolatban a jelenlegi és leendő adósoknak nem árt tudniuk, hogy a forint gyengülése különböző irányban érinti őket.A már meglévő hitellel rendelkezők törlesztőrészletei értelemszerűen emelkedtek, hiszen azok devizában vannak nyilvántartva. Az újonnan hitelt felvevők számára azonban kifejezetten kedvezhet a gyenge forint mellett folyósított kölcsön, gondoljunk csak bele!

5 millió forint hitelhez alig fél éve még 20 ezer euróra volt szükség, míg a mai árfolyamok mellett már 18 ezer is elég, így értelemszerűen az euróban számított törlesztőrészlet is alacsonyabb.

Minden devizahitelest egyformán érint azonban a hitel felvételét követő esetleges további forint gyengülés, ezen kellemetlen hatás kiküszöbölésére viszont egyre több pénzintézet igyekszik megoldást nyújtani. Alábbi cikkeinkben már beszámoltunk az árfolyam-garantált konstrukciók legfontosabb tulajdonságairól.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?