-1 °C Budapest

Nem lesz több meglepetés - Hihetetlen!

Pénzcentrum
2006. július 11. 10:15

A kormány várhatóan nem terjeszt új adócsomagot a parlament elé 2007-re, a mostani módosítások elengedők az egyensúly helyreállításához - mondta hétfőn Veres János pénzügyminiszter.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlott adótörvények által 2008-ra a GDP-arányos államháztartási hiány 3-3,5 százalékra csökken, így Magyarország szabadon eldöntheti, hogy mikor csatlakozik az euróövezethez - mondta Veres János pénzügyminiszter. Ősszel várhatóan már nem terjeszt a parlament elé 2007-re vonatkozó új adócsomagot a kormány, a mostani adótörvények elfogadása esetén az egyensúlyjavítás érdekében várt bevételek elegendőek - mondta Veres János. A kormány megfontolja, hogy ingatlanadót vezessen be, de az csak 2008-tól léphet hatályba.

A pénzügyminiszter elmondta: a kiigazítási programból 2006-ban a kiadáscsökkentés 50 százalékos arányt képvisel, az adó- és járulékbevételek növelése ugyancsak 50 százalékot, jövőre 40-60 százalék lesz ez az arány. A kiadások idei 170 milliárd forintos mérsékléséről a kormány már döntött, jövőre, az eredeti pályához képest, ez az összeg meghaladja az 500 milliárdot.

A hétfőn megszavazandó törvénymódosításokról Veres János elmondta: bevételnövelő tétel a házipénztár megadóztatása, a minimálbér kétszerese után fizetendő járulékfizetés, az elvárt adó intézményének érvényesítése.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?