Nem állt le az EESZT, csak elérhetetlenné vált - közölte a Belügyminisztérium. A rendszer péntek délutántól vasárnapig nem működött.
A lekváros bukta mindannyiunk nagy kedvence: mutatjuk, hogyan készül a lekváros bukta recept, mi a lekváros bukta titka, hogyan készül a lekváros bukta a Nagymama receptje alapján!
A lekváros bukta gyermekkorunk egyik legfinomabb kelttésztás édessége, ami nagyszerű harapnivaló reggelire, ebédre és uzsonnára is. Habár senki nem készíti el olyan finoman, mint Nagymamánk, érdemes nekünk is megpróbálkoznunk ezzel az édes, töltött kelttésztával, ugyanis a lekváros bukta recept elkészítése közel sem olyan bonyolult, mint az elsőre gondolnánk. Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a mennyei lekváros bukta, milyen lekvárral süssük és milyen kelt tésztát kell dagasztanunk hozzá.
A lekváros bukta hozzávalói
- 550 g búza finomliszt
- 2,5 dl tej
- 25 g élesztő
- 1 db tojás
- 1 ek akácméz
- 5 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 100 g sütőmargarin
- lekvár / dzsem tetszőleges ízben

A lekváros bukta recept elkészítése
- A kelttészták univerzális első lépése a tej megmelegítése, amiben egy kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt (kb. 10-15 perc).
- Szitáljuk egy nagyobb tálba a lisztet, majd egyszerűen adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a sót és a mézet. A felfuttatott élesztős tejet keverjük össze az olvasztott sütőmargarinnal, majd szintén keverjük a lekváros bukta masszájához.
- Dagasszuk simára a lekváros bukta tésztáját kézzel vagy dagasztógéppel, majd egy kendővel lefedve kelesszük duplájára szobahőmérsékleten, egy órán keresztül.
- A megkelt lekváros bukta tésztát gyúrjuk át még egyszer kézzel, majd nyújtsuk ki és vágjuk késsel 12 egyforma darabra. Töltsük meg ezeket a tésztákat lekvárral, majd tekerjük fel és rögzítsük stabilan, hogy a töltelék sülés közben ne folyjon ki.
- Az összetekert buktákat a vágásos felükkel lefelé helyezzük egy tepsibe sütőpapírra, majd kenjük meg őket bőségesen olvasztott margarinnal. Kendővel letakarva kelesszük még további 30 percig a tepsiben.
- Süssük ki a lekváros buktákat 180°-on, alul-felül sütéssel, 30 perc alatt. A sütőt nem muszáj előmelegíteni.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Ingyenes és könnyen elérhető: egyre többen használják a hulladékudvarokat
Aranykuka kampányt indított a MOHU.
-
Vállalkozásod van? Így csökkentheted az áramköltségeket akár harmadával, beruházás nélkül
Szalai Sándort, az E.ON szakértőjét kérdeztük az energiaszolgáltató új tarifacsomagjáról.
-
Érdemes már most bevásárolni az iskolakezdésre: néhány trükkel tízezreket spórolhatunk
Kedvező áron juthatunk iskolaszerekhez a Penny kínálatában.


