8 °C Budapest
Budapest, 2022. március 1.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország nagyköveteinek tart elõadást a következõ idõszakban elõttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetõi értekezletén 2022. március 1-jén.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megszólalt Orbán Viktor: nem lehet tovább csökkenteni a járulékokat, elértünk a falig

2022. november 29. 12:55

Rendkívüli, válságos helyzetekben, mint a mostani energiakrízis, a láthatatlan kéz nem jól működik, ilyenkor az pofonokat oszt, ezért van szükség az állami beavatkozásokra - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ "20 éves a Széchenyi Kártya Program" című ünnepi gálarendezvényén. A kormányfő a programmal kapcsolatos visszaemlékezése után értékelte az aktuális gazdasági helyzetet és a legnagyobb kihívásokat, ami szerinte az energiaár, az infláció és a kamatok emelkedése – számolt be a Portfolio.

Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ ünnepi gálarendezvényén vett részt, ahol elmondta, hogy a mindenkori kormánynak létszükséglete, hogy a nagy külföldi cégek mellett mindig legyen egy biztos lábakon álló kkv-réteg is. Éppen ezért a következő évben a költségvetés 290 milliárd forintos programcsomagot állított össze.

A miniszterelnök elmondása szerint a rendkívüli helyzetekben, mint a jelenlegi a vállalkozások is sokat szenvednek, nem várt pofonokat kapnak.

Kellett az állami beavatkozás a pénzügyi válság idején, a Covid idején és most, a szankciós helyzetben is – indokolta meg Orbán Viktor az egyre sűrűsödő állami beavatkozásokat. Az állam, a kormány és a piac egymásnak nem ellenségei, egyik sincs meg a másik nélkül - fejtette ki. Olyan idő előtt állunk, amikor erre az együttműködésre szükség van. Erős állam nélkül és együttműködés nélkül sok vállalkozás nem élné túl ezt az időszakot

- fogalmazott.

Beszédében kitért az ország energiaprogramjára, ami tavaly 7 milliárd euró volt, idén már 17 milliárd euró lesz, míg jövőre 17-20 milliárd euróra becsülte ezt az összeget. Azaz 10 milliárd eurót (4000 milliárd forint) elő kell teremteni, hiszen ennyivel növekedett elmondása szerint az energia ára. Éppen ezért a miniszterelnök szerint minden plusz forrást a Rezsivédelmi Alapnak kell szánni, majd felidézte azt is, hogy a munkaadók és a munkavállalók minimálbéremelésről szóló tárgyalásain szó esett arról a lehetőségről is, hogy az állam csökkentse a járulékokat, hogy a vállalkozókról terhet vegyenek le.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem tudjuk csökkenteni a TB-járulékot, mert a falnál vagyunk már, nincs hová hátrálni. Nem tud kigazdálkodni a magyar költségvetés járulékcsökkentést

– magyarázta annak az okát, hogy ezt a lehetőséget elvetették.

Kép forrása: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem