11 °C Budapest
Az MKB Bank kapta az idei Zöld Bank Díjat (x)

Az MKB Bank kapta az idei Zöld Bank Díjat (x)

PR
2021. december 23. 05:00

A Magyar Bankholding tagbankja, az MKB Bank nyerte el a Magyar Nemzeti Bank 2021-es Zöld Bank Díját. A bankcsoport és a tagbankok kiemelten támogatják a környezettudatos megoldásokat és célkitűzéseket.

A pénzügyi fenntarthatóság ösztönzésének érdekében alapította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Zöld Pénzügyek Díjakat 2019-ben. Az elismerésekkel a jegybank azokat az hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézményeket jutalmazza minden évben, akik az adott évben a legtöbbet tették az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

Idén rendhagyó keretek között, a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként adták át a legjobbaknak járó elismeréseket. A Zöld Bank Díj odaítélésekor az MNB vizsgálta, hogy milyen mértékben helyezett ki zöld hiteleket a pénzintézet, hogy milyen zöldkötvény-portfóliót birtokolnak, valamint, hogy mennyire van kitéve a klímaváltozás kockázatainak. Ezek alapján a Zöld Bank Díjat idén a Magyar Bankholding tagbankja, az MKB Bank nyerte el.

Puskás András, a Magyar Bankholding kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, kommunikációért és ESG-fenntarthatóságért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a környezetvédelmi felelősségvállalásban és a fenntartható szemlélet erősítésében a pénzügyi piac szereplőinek példaértékűen kell eljárnia. Ennek szellemében a Magyar Bankholding kiemelten kívánja ösztönözni és támogatni a környezettudatos megoldásokat és célkitűzéseket.

A bankcsoport kiemelt stratégiai célját képezi olyan, a lakossági és a vállalati ügyfeleket célzó termék és szolgáltatási paletta kialakítása, amely hozzásegíti őket saját fenntarthatósági és klímacéljaik megvalósításához, egyúttal hozzájárul Magyarország és az Európai Unió fenntarthatósági és klímacéljaihoz is.

Ennek érdekében a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport olyan államilag támogatott, kedvezményes hiteleket biztosít az ügyfelek számára, mint az NHP Zöld Otthon Program terméke. A Bankholding tagbankjai emellett igyekeznek saját működésüket is minél inkább környezetbaráttá tenni, elsősorban piacvezető digitális megoldások bevezetésével.

A méhekért is tesznek

A Magyar Bankholding tagbankjainak elkötelezettségét kiválóan mutatja a csoport másik tagja, a Takarékbank Tehetsz méh többet!  fenntarthatósági kampánya is. A felhívás a CSR Hungary 2021 „Legjobb környezeti felelősségvállalásáért” járó díj és a Trade Magazin fenntarthatósági különdíja mellett a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat is kiérdemelte. A hazai kitüntetéseken túl a kezdeményezés a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) regionális versenyének az éghajlatváltozás és hatásai elleni sürgős fellépés támogatása kategóriában meghirdetett díját is elhozta.

A kampány az egyik legfontosabb, mégis kevéssé ismert globális problémára, az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhek fenyegető kipusztulására irányította a figyelmet. A program célja emellett, hogy javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat versenyképességét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást, és ezáltal segítse az emberek egészségének védelmét.

A CSR DoingGood 2021 díjátadón a Takarékbank fenntarthatósági kampánya mellett a Budapest Bank WWF Magyarországgal közösen indított Zöld Programja szintén elismerésben részesült.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem