13 °C Budapest
Brutális válságban a szállítási biznisz: üres polcok várhatják a magyarokat karácsonykor

Brutális válságban a szállítási biznisz: üres polcok várhatják a magyarokat karácsonykor

2021. október 6. 10:15

Akár már idén karácsonykor az EU-n belül is megtörténhet, hogy lesznek üres polcok,. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője az Infostartnak árulta el a részleteket. 

Most 5-10, jövőre további 10-15 százalékos fuvardíjemelés lenne indokolt az emelkedő üzemanyagárak miatt; ha ez nem történik meg, akár egy éven belül előfordulhat a fuvarozók szerint az, ami Nagy-Britanniában körvonalazódik: nem lesznek termékek a boltokban - mondta az Infostartnak Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője.

Súlyos problémákat okoz a fuvarozóknál, hogy az elmúlt hónapokban nagyjából 50 forinttal drágult az üzemanyag literenkénti ára, márpedig ez a tétel a fuvarosok árképzésének egyik meghatározó eleme, a költségek egyharmadát teszi ki.

 - árulta el  Árvay Tivadar.

Elismerte, hogy akár "a piac" is rendezheti ezt a helyzetet, annak azonban az lesz a következménye, hogy a magyar fuvarosok "ki fognak kopni", ezt látjuk most a briteknél, és ennek lesz a következménye az ellátási láncok megszakadása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hogy ez mennyire reális veszély, arról azt mondta, bizony előfordulhat, hogy a boltok polcain szűkülni fog a választék, akár egy éven belül is zavar keletkezhet.

"Amit látunk most a briteknél, akár már idén karácsonykor az EU-n belül is megtörténhet, lesznek üres polcok, lesznek megrendelések, amelyek nem jutnak el a feladótól a címzettig, mert nem lesz szállítókapacitás" - ecsetelte Árvay Tivadar.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm