11 °C Budapest
Zakarpattia Oblast, Ukraine - October 26, 2020: Two men are riding along the road in a horse-drawn carriage pulled by one horse. A small village located in a mountain valley. Autumn landscape.

Lesújtó adatok: az unió legszegényebbjei közt a magyarok nagy része

2021. szeptember 17. 08:31

Jóváhagyta az Európai Bizottság a Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat – írta az MTI.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Európai Bizottság csütörtökön kiadott tájékoztatása szomorú képet fest hazánkról. Ez alapján úgy tűnik, hogy az ország teljes lakosságának 82,09 százaléka él az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régióinak valamelyikében. Ezek azok a helyek, ahol az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) nem éri el az uniós átlag 75 százalékát.

Az Európai Bizottság 2021 áprilisában elfogadott, majd 2022 januárjában hatályba lépő, regionális állami támogatásokról szóló felülvizsgált iránymutatás lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy támogassák a legkedvezőtlenebb helyzetű európai régiókat a felzárkózásban. így a tagállamok csökkenteni tudják a gazdasági, a jövedelemi és munkanélküliséggel kapcsolatos súlyos egyenlőtlenségeket.

Ezekben a térségekben a maximális támogatási intenzitások 10 százalékkal növelhetők a középvállalkozások beruházásai, 20 százalékkal pedig a kisvállalkozások beruházásai esetében, ha az érintett vállalkozások induló beruházásainak elszámolható költsége nem haladja meg az 50 millió eurót.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 22. péntek
Előd
42. hét
Október 22.
cAPS lOCK vILÁGNAP
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 22. 16:03