22 °C Budapest
health worker injects vaccine into patients arm for Covid-19 Vaccine Booster. A vaccination concept photo.

Súlyos döntést született a Pfizer vakcinákról: ez mindent megváltoztat?

2024. április 14. 14:46

A Biden-adminisztráció tervei szerint a következő két évben 500 millió adag Pfizer vakcinát adományoznak majdnem száz országnak, erősítve ezzel az Egyesült Államok elkötelezettségét a globális járványellenes küzdelemben.

A Biden-adminisztráció szándékában áll, hogy az elkövetkezendő két év során 500 millió adag Pfizer vakcinát - 200 milliót idén, a maradékot a következő év első felében - juttasson el a világ közel száz országába. A tervet a Reuters informátorai is megerősítették, hozzátéve, hogy az adományokat célzottan az alacsonyabb jövedelmű országoknak és az Afrikai Uniónak szánják.

A vakcinákat a COVAX program keretein belül fogják szétosztani, amelynek célja, hogy a COVID-19 vakcinákat biztosítson alacsony és közepes jövedelmű országok számára. A program az Egészségügyi Világszervezet és a Globális Szövetség az Oltásokért és Immunizációért (GAVI) irányítja.

Az amerikai elnök, Joe Biden várhatóan be is jelenti ezt a megállapodást a G7-csoport nagy-britanniai találkozóján.

Továbbá jelentések szerint az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat a Moderna Inc.-vel is arról, hogy vakcináit más országoknak adományozza. A Moderna képviselője megerősítette ezt, valamint elmondta azt is, hogy oltóanyagokat biztosítanak az amerikai kormányon keresztül alacsony és közepes jövedelmű országoknak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Fehér Ház korábban ígéretet tett arra, hogy június végéig 80 millió adag vakcinát oszt ki világszerte, valamint az év elején 4 milliárd dollár támogatást ígért a COVAX programnak. A Pfizer bejelentette, hogy idén akár 3 milliárd adagot is elő tud állítani a COVID-19 vakcinából, míg jövőre ez a szám meghaladhatja a 4 milliárdot.

A program keretében egyébként az Egyesült Államok "nonprofit" áron vásárolja meg ezeket az adagokat. Ez kiegészíti azt a 300 millió injekciót is, amelyet már korábban megvásároltak Pfizertől, így összesen 800 millió Pfizer/BioNTech injekció áll majd rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem