Ive been taking better care of myself, doctor

Brutális orvosi számlát kapott Gombos Edina: ennyibe fáj egy szimpla vizsgálat az USA-ban

2023. április 9. 14:07

Gombos Edina még évekkel ezelőtt költözött ki az Egyesült Államokba. A kalandjairól és a kinti életéről pedig folyamatosan tájékoztatja a rajongóit Instagram oldalán, ahol az államokról is megoszt érdekességeket. Most a volt műsorvezető az egészségügyi rendszerről ejtett pár szót, miután gerincproblémái miatt kénytelen volt orvoshoz fordulni.

Gombos Edina évek óta az Egyesült Államokban él, ahol gerincproblémái miatt kénytelen volt elmenni orvoshoz. Erről pedig részletesen beszámolt Instagram oldalán, illetve az amerikai egészségügyi rendszerbe is betekintést engedett.

A műsorvezetőnő a videó szerint 27 percet töltött összesen a háziorvosánál, ahol felírtak neki gyógyszert, kapott két injekciót és másnapra előjegyezték gerinc röntgenre. Mindezért kereken 20 dollárt kellett fizetnie, hiszen bár van biztosítása, de sokszor kell önrészt fizetni kint. Azonban a másnapi gerinc röntgent már teljesen egészében fizetni fogja a biztosító.

Az pedig senkinek sem újdonság, hogy az államokban mindenkinek magának kell megoldani a biztosítást. A kint élők többségének a munkáltató bizonyos szintig ezt biztosítja, azonban, ha nem teljes ellátásra szól, akkor sokszor ki kell egészíteni az egészségügyi csomagot. Ráadásul minél szélesebb körű, azaz jobb a biztosítás annál többet kell érte fizetnünk.

A biztosítótársaságok különböző ellátási csomagokat kínálnak, rendkívül széles skálán mozgó árakon. Az alulbiztosítottak és azok, akiknek nincs biztosításuk (lakosság kb. 9 százaléka), jelentős költségekkel szembesülhetnek bizonyos ellátások esetén. A sürgősségi ellátás kötelező a kórházaknak, tehát mindenkit ellátnak. Az idősebbek (65. évtől) automatikusan biztosítottá válnak, az ő ellátásukat az úgynevezett Medicare rendszer fedezi. Ide tartoznak még pl. a hadsereg tagjai, veteránok, fogyatékkal élők, stb. A másik állami program a Medicaid, amely a szociálisan hátrányos helyzetűeknek nyújt egészségbiztosítást. Az biztos, hogy az ellátásra nem lehet panasz, mert magas szintű. Az ellátóhelyek jól felszereltek, patika tisztaságúak. Nincs várólista és a hálapénz adása is ismeretlen fogalom

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– írta Edina az Instagram posztjában, ahol arról is beszámolt, hogy az orvosok kint nem írnak fel recepteket. Meg tudja adni mindenki, hogy melyik patikában akarja átvenni a gyógyszert, amiért a kocsiból sem kell kiszállni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 12. péntek
Izabella, Dalma
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem