Close up of senior Asian woman getting Covid-19 vaccine in arm for Coronavirus immunization by a doctor at hospital. Elderly healthcare and illness prevention concept

Sokkoló hír a Pfizerrel oltottaknak: tényleg van kapcsolat a vakcina és a szívkárosodás között?

2023. február 26. 19:02

Ismét eltelt egy hét és a Pénzcentrumon rengeteg izgalmas hír jelent meg. Ezekből szemezgettünk, ha elolvasnád a teljes cikket, kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra!

Rossz hír a Pfizerrel oltottaknak: tényleg kapcsolat lehet a vakcina és a szívkárosodás között?

Már csaknem három év telt el, amióta a WHO 2020. március 11-én világjárvánnyá nyilvánította a Covid19-járványt. Azóta számos tanulmány született arról, mik lehetnek a fertőzés hosszútávú következményei, kire lehet különösen veszélyes maga a vírus, vagy akár az azóta kifejlesztett vakcinák. Bár mára a pandémia sokkal kezelhetőbbé vált, a küzdelem és a kutatás még nem ért véget, folyamatosan nyernek bizonyítást új információk a SARS-CoV-2 kapcsán.

2023-ban érkezik a feketeleves: készülhetünk a tömeges elbocsátásokra?

Valóban várható némi átrendeződés az építőipari munkaerő piacán, de tömeges elbocsátások azért vélhetően nem lesznek - ezt mondták a Pénzcentrum által megkérdezett szakértők, mikor a Lázár János és az ÉVOSZ elnöke által meglehetősen borúsra festett jövőképről kérdeztük őket. A szakemberek egymástól függetlenül is azt mondták: talán nem is fog ártani a szakmnak némi vérfrissítés, mert ez még olcsósodást is hozhat az eszetlenül elszállt drágulás közepette.

Túl korai volt a fordulatot emlegetni? Ekkor zuhanhatnak be az albérletárak Magyarországon

Az ingatlanpiac már lassulásnak indult, de mit okozhat mindez a kiadó ingatlanok piacán? Erre a kérdésre kereste a választ a pénzcentrum, és mint kiderült, a szakértők szerint mindaddig nem jöhet komoly fordulat, ameddig a lakáshitelek kamatai az egekben vannak. Ugyanakkor az eladó ingatlanok árainak mérséklődése, illetve a növekvő mértékű alku lehetősége egyre vonzóbbá teszi az ingatlanbefektetést is, így a kiadó ingatlanok kínálatának bővülésére is lehet számítani, ami az árakat is lejjebb tolhatja. Megtudtuk azt is, hogy melyek Budapest legolcsóbb és legdrágább kerületei.

Kutatást készít a Pénzcentrum a nyugdíjasok helyzetével kapcsolatban

A Pénzcentrum legújabb kutatásában azt vizsgálja, hogyan élték meg az idősek az elmúlt egy év válságait, és milyen várakozásaik vannak a jövőben. A kérdőívet nyugdíjasok és nem nyugdíjasok is kitölthetik. Köszönjük, ha válaszaival segíti a munkánkat!

Tényleg kinyírja a vidéki lakáspiacot a rettegett akkumulátorgyár? Itt az igazság!

Mióta felizzottak a kedélyek a debreceni akkumulátorgyár-fejlesztés kapcsán, a tiltakozók részéről rendre előkerül az is, hogy egy ilyen fejlesztés rossz hatással van a helyi lakáspiacra. A Pénzcentrum a Samsung gödi akkumulátorgyára kapcsán tett kísérletet arra, hogy kiderítse, igazak lehetnek-e az ingatlanpiacra vonatkozó félelmek.

Vloggerkedéstől a 100 milliós bizniszig: őszintén vallott pénzügyeiről Zsozéatya és Osváth Zsolt

Vállalkozást indítani a jelenlegi gazdasági helyzetben komoly kihívás, nem beszélve a vendéglátóiparról, ami a koronavírus miatt az elmúlt éveket is megszenvedte. Hatalmas versenyelőnyt jelenthet viszont, ha egy ismert személy, például egy YouTube tartalomgyártóról, egy influenszerről van szó, hiszen ők már kiépítették azokat a csatornákat, ahol marketingelni tudják a vállalkozásukat. De mielőtt azt gondolnánk, hogy nekik más dolgunk nincs, mint kilapátolni a pénzt egy újabb bizniszből, érdemes megnézni a CashTag legújabb adását, ahol a YouTube-ról, a vendéglátás piacára lépő Osváth Zsolt és Zsozéatya vallanak őszintén arról, hogyan indították be az üzleteiket, és hogyan alakulnak a bevételeik azóta. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Újabb nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon? Közel az összeomlás, lépni kell

Lassan evidencia, hogy az előregedő társadalom, a népességfogyás és a várható élettartam növekedése gyengítik a most is roskadozó állami ellátórendszert. Bár a kedd délután az Eurostat által publikált adatokból az is kiderült, hogy csupán az aktív korúak és az ellátottak arányát nézve messze nem hazánkban a leginkább drasztikus a helyzet, a képet árnyalja, hogy a magyar nyugdíjrendszer éppen erre az arányra épül, ezért az arányszám eltolódása szinte borítékolhatóan komoly problémákhoz vezet majd.

Egyre több magyar nyugdíjas költözne a mediterrán álomszigetre: ennyi egy lakás, fűteni sem kell

Talán sokan hallottak már róla, de csak kevesen ismerik igazán a Földközi-tenger közepén fekvő szigetcsoportot, Máltát, holott évről évre egyre több magyar fedezi fel magának. Ennek ellenére egészen megosztó: vagy nagyon szereti valaki ezt az egyedi milliőt, amit a sziget áraszt, vagy nagyon nem. Az élet, a mentalitás és a nyelv furcsa keveréke itt a dél-olasz, az arab és a brit hatásoknak. Kifejezetten szolíd árakon nyaralhatunk, persze ez függ igényeinktől is, és nem meglepő módon pár kint élő és dolgozó magyarral biztosan össze fogunk futni, hiszen rengeteg honfitrsunk él Máltán. De nem csak dolgozni mennek, hanem már vannak, akik a nyugdíjas éveiket is ebben a mediterrán környezetben képzelik el, ennek egyik legfőbb oka, hogy a fővárosi és a balatoni ingatlanárak utolérték a máltai lakásárszínvonalat. A sziget feltérképezésében Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezetője volt a segítségünkre.

Tízezernyi magyar készülhet a legrosszabbra 2023-ban: ők biztosan elveszíthetik a munkájukat

Magyarország kifejezetten jól szerepel a világranglistán, ami a munkanélküliség mértékét illeti. Ha bejönnek az előrejelzések, a rátánk 3,8 százalékra növekedhet, ami a világ legjobb 20 adata között lenne. Viszont ez is növekedés lenne, hiszen 2022-ben 3,6 százalékponton állt. A számokat ismerve ez azt jelentené, hogy mintegy 15 ezer munkanélkülivel lenne átlagosan több Magyarországon, mint 2022-ben. Persze az előrejelzéseket egészen sok minden megzavarhatja, az olyan monetáris lépéseknek, mint például a súlyos alapkamat-emelés még komoly munkaerőpiaci következményei is lehetnek hosszú távon.

Milliókat ér ez a kártya, nálad is lapulhat otthon: megőrültek a gyűjtők, mindenki ezeket keresi

Évek óta hódítanak a sportkártyák Magyarországon, aki pedig már gyerekkorában elkezdte gyűjteni őket akár többmilliós vagyonon is ülhet úgy, hogy észre se veszi. Egyes kártyák ugyanis akár egy lakás árát is érhetik, így nem csoda, ha felcsillan a szemünk, amikor eszünkbe jut, hogy gyerekként mi is gyűjtöttük ezeket a lapokat. A Pénzcentrum most annak járt utána szakértők segítségével, hogy vajon tényleg lehetséges-e Magyarországon meggazdagodni a sportkártyák gyűjtésével, és ha igen, akkor merre érdemes elindulni. Mint az egyik legnagyobb aukciós portáltól megtudtuk, nem példa nélküli, hogy 100 ezer forint feletti összegért kel el egy-egy gyűjtemény, de volt olyan Pokémon-kártya, amiért több mint 400 ezret fizettek Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm