20 °C Budapest
Súlyos dolog derült ki a szemránckrémekről: erről tudnod kell, ha rendszeresen használod!

Súlyos dolog derült ki a szemránckrémekről: erről tudnod kell, ha rendszeresen használod!

2024. április 23. 13:45

A szemkörnyékápolók hatékonyságával kapcsolatban megosztóak a vélemények, sokan vonják kétségbe azok valódi hatékonyságát. Dr. Lindsey Zubritsky és dr. Lauren Penzi bőrgyógyászok szerint azonban egy egyszerű teszt segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy a szem alatti sötét karikákat a vékony bőr vagy a pigmentáció okozza-e. Ha sikerül ennek a végére járnunk, az eredményeknek megfelelően célzott kezeléssel felvehetjük a harcot a bőrhibák ellen, beleértve a hialuronsavas, retinolos és C-vitaminos krémek használatát is - írta a Business Insider. .

Gyakran előfordul, hogy megkérdőjelezzük a szemránckrémek hatékonyságát, ugyanis sokan úgy vélik, hogy ezek a termékek nem nyújtanak valódi megoldást szemkörnyéki bőrhibáinkra. Az egyik fő probléma az, hogy az emberek sokszor rosszul határozzák meg a szemük alatti sötét karikáik típusát.

Dr. Lindsey Zubritsky, egy pennsylvaniai bőrgyógyász egy egyszerű tesztet javasol az okok beazonosítására: a szakember szerint a szemünk alatti bőrt 10 másodpercen keresztül finoman összecsípve kell tartanunk – ezután a bőr reakciójából megállapíthatjuk, hogy a sötét karikák hátterében a vékony bőr vagy a pigmentáció áll-e.

Dr. Lauren Penzi, New York-i bőrgyógyász is támogatja a fenti módszer alkalmazását. A két típus kezelésére a szakemberek különböző termékeket ajánlanak:

  • vékony bőr esetén hialuronsavat tartalmazó termékek használatát javasolják;
  • pigmentált bőr esetén retinolt vagy C-vitamint tartalmazó termékek használata javallott;
  • annak pedig, aki úgy érzi, hogy a két problémával együttesen gyűlik meg a baja, Zubritsky olyan termékeket ajánl, amelyek egyszerre kezelik mindkettőt.

A szemhéj puffadása esetén a szakemberek fontosnak találják a koffeintartalmú krémek alkalmazását, ugyanis ezek összehúzzák az érfalakat és javítják a vérkeringést. Zubritsky felhívta a figyelmünket továbbá arra is, hogy bizonyos problémákra – pl. jelentősebb térfogatvesztés, zsírpárna-kiemelkedések - már nem jelentenek elégséges megoldást a krémek. Ilyen esetekben érdemes lehet orvoshoz fordulni, hogy hialuronsavas töltőanyagokkal, lézeres kezeléssel, vagy akár sebészeti beavatkozással segíthessenek nekünk helyreállítani bőrünk feszességét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem