18 °C Budapest
Asian woman patient visit and consult health problem with young doctor. Sick girl feel hurt and painful suffering from stomach ache then explain to attractive therapist practitioner in office hospital

Elképesztő káosz a háziorvosi rendelőkben: tényleg ennyit sem ér a magyarok egészsége?

2024. április 25. 09:10

Volt olyan telephely, ahol lepukkant családi házat találtak rendelő címén, és olyan is, ahol az orvost még telefonon sem lehetett elérni.

Nem igazán úgy sült el a háziorvosok kötelező ellenőrzése, ahogy azt előzetesen remélték - legalábbis ezt lehet kiolvasni abból az adatsorból, amelyet a Belügyminisztérium küldött a Népszavának. Mint a lap megjegyzi, az ellenőrzések időpontjaiban sok esetben még a rendelőt sem találták, vagy ahol igen, akkor a háziorvos nem tartózkodott éppen ott, annak ellenére, hogy betegfogadási időben zajlott az inspekció.

Ezen kívül az orvost még telefonon sem lehetett elérni - szintén betegfogadási időben - pedig ezt is kötelező lenne valahogyan biztosítani. A NEAK ellenőrei azt is több helyen kifogásolták, hogy bár sok helyen nyolc órás munkavégzést irányoztak elő, az egészségügyi személyzet csak négy órát tartózkodott a telephelyen, vagyis a rendelőkben. A Belügyminisztérium a Népszavának küldött adatokat úgy kommentálta, hogy azoknál a szolgáltatóknál, ahol érdemi gyógytási tevékenyég nem folyt, visszavonták az engedélyt.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm