Coronavirus vaccination. Covid-19 vaccine. Doctor vaccinating child. Kids at clinic. Little boy getting flu shot. Pediatrician examining kid and giving injection. Virus prevention. Health care.

Megszólalt a WHO főigazgatója: aggasztónak tartja a helyzetet

MTI
2022. december 22. 08:37

A Kínából érkező értesülések, amelyek a "zéró-Covid" néven ismert pekingi szabályozás enyhítése óta súlyos koronavírus-járványhullámot jeleznek rendkívül aggasztják az Egészségügyi Világszervezetet.

Szerdán Genfben jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója, hogy rendkívül aggasztónak találják a Kínából érkező értesülések, amelyek a "zéró-Covid" néven ismert pekingi szabályozás enyhítése óta súlyos koronavírus-járványhullámot jeleznek.

A WHO sem tudja pontosan, mennyire súlyos a helyzet Kínában, mert a kínai hatóságok nem közölnek adatokat a világszervezettel. A főigazgató szerint a WHO-nak további információkra van szüksége elsősorban a kórházakban, illetve az intenzív osztályokon kezeltekről, hogy átfogó képet tudjon alkotni a járványhelyzetről. A járvány pontos alakulásáról a kínai kormánynak sincsenek pontos információi, amióta ugyanis felhagytak a kötelező tömeges teszteléssel, a tünetmentes fertőzöttek számáról már nem gyűjtenek adatokat a hatóságok.

Michael Ryan, az ENSZ egészségügyi szervezetének veszélyhelyzeti igazgatója szerint nemcsak azért kezdett rohamosan emelkedni az esetszám Kínában, mert feloldották a szigorú intézkedéseket, hanem azért is, mert más országokhoz képest Kínában alacsonyabb a 60 év feletti lakosság átoltottsága, ráadásul a kínai vakcina hatásossága mintegy 50 százalék körül van. Kiemelte, hogy a pekingi vezetés az utóbbi hetekben drámai mértékben fokozta oltási kampányát. Kína eddig nem engedélyezte a szervezetbe genetikai információt juttató, úgynevezett hírvivő RNS (mRNS) technológiára épül nyugati oltóanyagokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18