Female doctor arms make medic procedure closeup. Physical cure arterial beat exam tool nurse control and consult healthy lifestyle diagnosis therapeutist practice heal problem reception concept

Durvul a rezsikrízis a magyar orvosi rendelőkben: van, ahol kabátban vacognak a betegek

2022. december 2. 08:47

Van olyan háziorvosi és házi fogorvosi rendelő, ahol a betegek a váróban kabátban ülnek, mert le kellett tekerni a fűtést. Az orvosi kamara azt várja, hogy a Belügyminisztérium emelje meg a támogatást.

Van már olyan háziorvosi és házi fogorvosi rendelő, ahol letekerték a fűtést, a betegek a váróban kabátban ülnek - számolt be a Népszavának Nagy Ákos fogorvos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. A lap emlékeztet, hogy több háziorvos is a Belügyminisztériumtól kért segítséget az öt-tízszeresére növekedett rezsi kifizetésére.

Nagy Ákos emlékeztetett, hogy a praxisok java önkormányzati ingatlanban működik, de a nehéz helyzetben lévő települések sem tudnak rezsitámogatást adni. A praxisok bevételéből nem finanszírozhatók az energiaköltségek, mint a szakember beszámolt: jelenleg a fogorvosok 380 ezer, a háziorvosok 520 ezer forintot kapnak "rezsitámogatás" jogcímen havonta, ami valójában nem csupán rezsitámogatás, hanem egyfajta alapdíja a praxisoknak, amiből bért, eszközöket, tehát a rezsin kívül más napi költséget finanszíroznak. Azt várják, hogy a tárca növelje egységesen 640 ezer forintra az alapellátóknak járó támogatás összegét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?