7 °C Budapest
Business workers at his office desk sneezes and feels bad. Sickness, virus, flue

Felfutóban az influenzajárvány Magyarországon: egyre többen fordulnak orvoshoz

2022. december 1. 16:29

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 16 300-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták: november 21-27. között az országban 215 700-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 16 300 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók közül a betegek 32,7 százaléka gyerek, 30,8 százaléka 15-34 éves, 25,2 százaléka 35-59 éves, 11,3 százaléka 60 éven felüli felnőtt volt. A 47. naptári héten 118 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 110 minta közül egy betegnél az influenza vírusát, 19 betegnél a koronavírus, kettőnél a légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. A hagyományos diagnosztikus célú vizsgálat keretében érkezett nyolc minta közül kettő rhinovírus-pozitívnak bizonyult - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 47. héten egy jelentés érkezett: az - egy Tolna megyei óvodában előfordult -, lázzal, felsőlégúti tünetekkel járó megbetegedések hátterében kórokozót nem azonosítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem