27 °C Budapest
A female scientist works on the Covid-19 vaccine

Emmi: a regisztrációs pontokon végzik a menekültek egészségügyi ellátását és Covid-tesztelést

2022. március 2. 18:10

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházainak munkatársai a határátlépő helyek közelében kialakított regisztrációs pontokon szükség szerint a menekültek egészségügyi ellátását és Covid-tesztelést is elvégzik. Egészségügyi csapatokat állítottunk fel Vásárosnaményban, Fehérgyarmaton és Tarpán, amelyek 24 órás szolgálatot teljesítenek és segítik a regisztrációs pontok munkáját. Az egészségügyi pontok számát szükség szerint bővítik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hazánk járványügyi biztonságának fenntartása érdekében a menekültek fogadásakor a járványügyi szempontok figyelembevételével járunk el - írták. A határátlépő helyek közelében kialakított regisztrációs pontokon alap egészségügyi ellátást és COVID tesztelést végezve segítik a menekültek fogadását.

"Minden Magyarországra belépő menedékkérőn lázmérést végzünk. Ellenőrizzük az érvényes COVID oltási igazolványt és fertőzés gyanújának fennállása esetén COVID gyorstesztet végzünk. Ha a menedékes oltatlan vagy utolsó oltása régi, felajánljuk számára a védőoltást. Amennyiben a menedékes lázas, hasmenést panaszol vagy egyéb fertőző betegségre utaló jellegű tünetei vannak, helyszíni kislabort végzünk és elkülönítjük a biztos diagnózisig. Fertőző betegség esetén a közvetlen kontaktokat is elkülönítjük" - közölte az Emmi.

A határ menti kórházak felkészültek. Szükséges egészségügyi intézményi elhelyezés esetén az alapbetegségtől függően az OKFŐ kijelölése alapján helyezzük el a menekülteket. Folyamatban lévő terápiás beavatkozásokat – amennyiben a menedékes jelzi – a beteg általános állapotától és orvosi szükségességétől függően folytatnunk, melyről a helyszínen dolgozó orvosok döntenek

- írták. Mobilgyógyszertárakból biztosítják minden betegnek a krónikusan szedett életmentő gyógyszereit. Amennyiben antibiotikum, fájdalom- és lázcsillapító szükséges az állami egészségügyi tartalékból biztosítják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A menekültek számára kijelölt tartózkodási helyen az orvosi és gyógyszerellátottság biztosított.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is gyűjti az adományokat. A minisztérium és valamennyi háttérintézmény munkatársai önkéntesen vállalnak részt a segélyakcióban - közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem