26 °C Budapest
A female scientist works on the Covid-19 vaccine

Emmi: a regisztrációs pontokon végzik a menekültek egészségügyi ellátását és Covid-tesztelést

2022. március 2. 18:10

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházainak munkatársai a határátlépő helyek közelében kialakított regisztrációs pontokon szükség szerint a menekültek egészségügyi ellátását és Covid-tesztelést is elvégzik. Egészségügyi csapatokat állítottunk fel Vásárosnaményban, Fehérgyarmaton és Tarpán, amelyek 24 órás szolgálatot teljesítenek és segítik a regisztrációs pontok munkáját. Az egészségügyi pontok számát szükség szerint bővítik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hazánk járványügyi biztonságának fenntartása érdekében a menekültek fogadásakor a járványügyi szempontok figyelembevételével járunk el - írták. A határátlépő helyek közelében kialakított regisztrációs pontokon alap egészségügyi ellátást és COVID tesztelést végezve segítik a menekültek fogadását.

"Minden Magyarországra belépő menedékkérőn lázmérést végzünk. Ellenőrizzük az érvényes COVID oltási igazolványt és fertőzés gyanújának fennállása esetén COVID gyorstesztet végzünk. Ha a menedékes oltatlan vagy utolsó oltása régi, felajánljuk számára a védőoltást. Amennyiben a menedékes lázas, hasmenést panaszol vagy egyéb fertőző betegségre utaló jellegű tünetei vannak, helyszíni kislabort végzünk és elkülönítjük a biztos diagnózisig. Fertőző betegség esetén a közvetlen kontaktokat is elkülönítjük" - közölte az Emmi.

A határ menti kórházak felkészültek. Szükséges egészségügyi intézményi elhelyezés esetén az alapbetegségtől függően az OKFŐ kijelölése alapján helyezzük el a menekülteket. Folyamatban lévő terápiás beavatkozásokat – amennyiben a menedékes jelzi – a beteg általános állapotától és orvosi szükségességétől függően folytatnunk, melyről a helyszínen dolgozó orvosok döntenek

- írták. Mobilgyógyszertárakból biztosítják minden betegnek a krónikusan szedett életmentő gyógyszereit. Amennyiben antibiotikum, fájdalom- és lázcsillapító szükséges az állami egészségügyi tartalékból biztosítják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A menekültek számára kijelölt tartózkodási helyen az orvosi és gyógyszerellátottság biztosított.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is gyűjti az adományokat. A minisztérium és valamennyi háttérintézmény munkatársai önkéntesen vállalnak részt a segélyakcióban - közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?