16 °C Budapest
A Covid-oltás mellett egy másik nagyon fontos oltás is ingyenes még Magyarországon: ezt is ajánlatos beadatni

A Covid-oltás mellett egy másik nagyon fontos oltás is ingyenes még Magyarországon: ezt is ajánlatos beadatni

MTI
2022. január 6. 20:02

Az országosan rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes influenza vakcina 49,1 százalékát, 638 451 adagot használták fel január 3-ig.

Az NNK összesítése szerint a 3 év alatti kisgyermekek számára a rendelkezésre álló 4.000 adag vakcinából 2.539 adag fogyott el, amely közel 63,5 százalékos felhasználási arányt jelent - áll a szervezet oldalán. A tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is térítésmentes mindenki számára az influenza elleni védőoltás. Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza- fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzőszervi, a szív- és érrendszeri-, illetve anyagcsere-betegségben szenvedők, a csökkent immunitású személyek, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők. Ugyancsak javasolt a védőoltás az egészségügyi és a szociális intézményben dolgozóknak, és a tartós ápolást-gondozást nyújtó intézmények ellátottjainak.

Jelen járványügyi helyzetben különösen fontos az influenza elleni oltás beadatása, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel jár együtt.  Ezért aki még nem tette meg, az éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével, amely a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál elérhető - hívja fel a figyelmet az NNK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?