-1 °C Budapest
A Covid-oltás mellett egy másik nagyon fontos oltás is ingyenes még Magyarországon: ezt is ajánlatos beadatni

A Covid-oltás mellett egy másik nagyon fontos oltás is ingyenes még Magyarországon: ezt is ajánlatos beadatni

MTI
2022. január 6. 20:02

Az országosan rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes influenza vakcina 49,1 százalékát, 638 451 adagot használták fel január 3-ig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az NNK összesítése szerint a 3 év alatti kisgyermekek számára a rendelkezésre álló 4.000 adag vakcinából 2.539 adag fogyott el, amely közel 63,5 százalékos felhasználási arányt jelent - áll a szervezet oldalán. A tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is térítésmentes mindenki számára az influenza elleni védőoltás. Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza- fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzőszervi, a szív- és érrendszeri-, illetve anyagcsere-betegségben szenvedők, a csökkent immunitású személyek, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők. Ugyancsak javasolt a védőoltás az egészségügyi és a szociális intézményben dolgozóknak, és a tartós ápolást-gondozást nyújtó intézmények ellátottjainak.

Jelen járványügyi helyzetben különösen fontos az influenza elleni oltás beadatása, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel jár együtt.  Ezért aki még nem tette meg, az éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével, amely a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál elérhető - hívja fel a figyelmet az NNK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?