-2 °C Budapest
A female scientist works on the Covid-19 vaccine

Elég rossz hírt kaptak, akiket ilyen vakcinával oltottak: nekik a három adag sem elég?

2022. január 3. 16:31

Aki két adag Sinovac-vakcinát vett fel, annak további két oltásra lehet szüksége, hogy teljességgel védett legyen a koronavírus omikron variánssa ellen - állítja egy friss kutatás.

ha a két adag Sinovac-vakcina után az emlékeztető oltásként a Pfizer vakcináját alkalmazzák, akkor ugyanolyan védettségi szintet lehet elérni, mintha két dózis mRNS-alapú vakcinát kapott volna az illető. Márpedig azt korábban már megállapították a tudósok, hogy két adag Pfizer sem elég az omikron ellen - számol be a hvg.hu.

Akiko Iwasaki, a kutatás egyik résztvevője arról számol be, hogy azok, akik két adag Sinovac-vakcinát vettak fel, még két oltásra lehet szükségük, hogy hatékony legyen a védelmük az omikron ellen. A cikk kitér arra is, hogy kutatást a Dominikai Köztársaság 101 önkéntesén végezték el, vagyis szükség volna egy nagyobb létszármú tanulmányra ahhoz, hogy pontosabb képet kapjanak a tudósok a Sinovac hatékonyságáról. Az viszont beszédes, hogy az eredmény nagyjából összhangban van a korábban a Honkongi Egyetem által közzétett eredményekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem