18 °C Budapest
A female scientist works on the Covid-19 vaccine

Elég rossz hírt kaptak, akiket ilyen vakcinával oltottak: nekik a három adag sem elég?

2022. január 3. 16:31

Aki két adag Sinovac-vakcinát vett fel, annak további két oltásra lehet szüksége, hogy teljességgel védett legyen a koronavírus omikron variánssa ellen - állítja egy friss kutatás.

ha a két adag Sinovac-vakcina után az emlékeztető oltásként a Pfizer vakcináját alkalmazzák, akkor ugyanolyan védettségi szintet lehet elérni, mintha két dózis mRNS-alapú vakcinát kapott volna az illető. Márpedig azt korábban már megállapították a tudósok, hogy két adag Pfizer sem elég az omikron ellen - számol be a hvg.hu.

Akiko Iwasaki, a kutatás egyik résztvevője arról számol be, hogy azok, akik két adag Sinovac-vakcinát vettak fel, még két oltásra lehet szükségük, hogy hatékony legyen a védelmük az omikron ellen. A cikk kitér arra is, hogy kutatást a Dominikai Köztársaság 101 önkéntesén végezték el, vagyis szükség volna egy nagyobb létszármú tanulmányra ahhoz, hogy pontosabb képet kapjanak a tudósok a Sinovac hatékonyságáról. Az viszont beszédes, hogy az eredmény nagyjából összhangban van a korábban a Honkongi Egyetem által közzétett eredményekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?