29 °C Budapest
Sick girl lying on bed in ICU. Female patient is looking away while wearing protective face mask. She is in hospital during COVID-19 pandemic.

Borzasztó jelentés a Heim Pál kórházból: koronavírusos gyerek is lélegeztetőre kerültek

2021. december 13. 10:03

Egyre durvul a járvány-helyzet, jelenleg is van olyan koronavírusos beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell.

Mészner Zsófia főorvos, a kórház módszertani igazgatója azt is elmondta a Spirit FM műsorában, hogy bár a gyerekeknél ritkábban jelentkeznek súlyos tünetek, de az egyáltalán nem igaz, hogy a gyerekeknek azért nem kell oltás, mert ők könnyebben átvészelik a Covidot.

Mivel van védőoltás, a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen átesni a betegségen, emelte ki Mészner Zsófia. Elmondása szerint már enyhe tünetek esetében is veszélyes lehet az úgynevezett hosszú Covid, amelyről még nem tudjuk, hogyan befolyásolja majd az életünket. Ráadásul egy fertőzés esetén a fejlődésükhöz szükséges dolgokból, mint a tanórák, szociális események is kimaradnak.

Mészner elmondta: mivel a világon már 6 milliárd adag vakcinát beadtak, ezért lehet tudni, hogy nem kell félni tőle, ráadásul a vakcinákra való túlérzékenység rendkívül ritka. Hozzátette, csak akkor nem javasolják az oltást, ha a gyermek 3-6 hónapon belül igazoltan koronavírusos volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 5. 09:00