8 °C Budapest
Budapest, 2021. augusztus 20.Tûzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án.MTI/Lakatos Péter

700 ezres tömeg hömpölygött Budapesten: most robban be igazán a delta variáns?

2021. augusztus 21. 15:02

Több mint 700 ezer ember nézte augusztus 20-án az esti tűzijátékot Budapesten. A szakemberek aggónak a tömegrendezvények miatt: Rusvai Miklós szerint nagyjából őszre érik be a tűzijáték hatása, és akkor még jön az iskolakezdés, a pápai látogatás és a vadászkiállítás.

Minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban - közölte a Facebookon Kovács Zoltán államtitkár, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. Hozzátette: a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

Ekkora tömeg mellett hamar berobbanhat a negyedik hullám - vélik a szakértők. Rusvai Milós például arról beszélt, hogy a tömegrendezvények miatt lépcsőzetes emelkedést vár a fertőzöttek számában.

Ősz elejére beérik a tűzijáték, mint tömegrendezvény hatása, következő kockázatos esemény az iskolakezdés, ahol a nyaraló, oltatlan gyerekek találkoznak. Majd a következő pont az Eucharisztikus Kongresszus, utána a vadászati kiállítás

- sorolta a virológus a Spirit FM-en. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos pedig elmondta, hogy szerinte az augusztus 20-i tömegrendezvényeken maszkot viselve kellene részt venni, és legalább karnyújtásnyi távolságot kellene mindenkinek tartani.

Nagyon keveset tesztelnek jelenleg Magyarországon, de a hivatalos tesztek szerint a pozitív esetek száma így is egy hét alatt megnégyszereződött

- hívta fel a figyelmet a volt tisztifőorvos az ATV-ben. Hozzátette, a negyedik hullám küszöbét már egy héttel ezelőtt átléptük, már benne vagyunk. Mint mondta, bár keveset tesztelnek Magyarországon, a hivatalos adatok szerint a pozitív tesztek száma így is egy hét alatt a négyszeresére nőtt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Aggódik az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara is aggódik a delta variáns miatt, mint közölték: a járványügyi helyzet javulásával a szigorú szabályok lazítását a magyar lakosság jelentős része úgy értelmezte, hogy minden visszatérhet a régi, megszokott kerékvágásba. Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek.

Elengedhetetlen a megelőzés, hiszen a nemzetközi tapasztalatok alapján még az oltottak sincsenek teljes biztonságban. Bár az oltás nagymértékben csökkenti a komolyabb szövődmények kialakulását, a járvány terjedését csak lassítja, így az oltatlanok továbbra is veszélyben vannak

- írták, hozzátéve, hogy elővigyázatosságra kérik a lakosságot, zárt térben hordják a maszkot, tartsák be a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait!

Címlapkép: Lakatos Péter, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 16. 14:08
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem