Békéscsaba, 2021. július 22.Földi Anikó fõnõvér oltáshoz készíti elõ a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 22-én.MTI/Rosta Tibor

Kiderült: ennyien haltak meg COVID-oltás után Magyarországon

2021. július 23. 17:49

Az oltást követően a beoltottak 0,039 százalékánál történt valamilyen "nemkívánatos esemény", vagyis kerültek kórházba vagy haltak meg - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az Origóval.

Csaknem 10,7 millió beadott koronavírus elleni oltást követően csupán az esetek 0,039 százalékában fordultak elő nemkívánatos események – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az Origóval.

Összesen 4212 beoltott személyt értek nemkívánatos következmények. Többségüknél, 3149 főnél enyhe oltási reakciók jelentkeztek.

Összesen 284 személy szorult kórházi kezelésre és 441 ember halt meg.

Oltási baleset 118 esetben történt, ami azt jelenti, hogy történt valamilyen hiba az oltások szállítása vagy tárolása során, ezek a balesetek 338 főt érintettek. Ezek alapján az NNK megállapította, hogy

a nemkívánatos események aránya elenyésző, és az oltásoktól várható egészségnyereség – haszon – lényegesen nagyobb, mint a nemkívánatos események jelentette kockázat. Megjegyzik, hogy a védőoltás és az azt követő tünetek között nem feltétlenül áll fenn ok-okozati összefüggés attól, hogy a tünet megjelenése időben az oltást követően jelentkezik.

A vonatkozó szakmai szabályok szerint minden olyan haláleset is jelentendő, mely a védőoltás után 30 napon belül fordult elő, függetlenül attól, hogy felmerül-e a védőoltással való összefüggés – tették hozzá. 

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?