30 °C Budapest
Gyula, 2012. október 19.Tóth József a Gyulai Húskombinát Zrt. Béke sugárúti üzemének étkezdéjében 2012. október 19-én. A Gyulai Törvényszék nem jogerõs végzéssel elrendelte a cég felszámolását 2012. október 16-án.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Sem az üzemi étkezdébe, sem a dohányzóba nem léphetnének be az oltást visszautasító dolgozók

2021. május 13. 09:36

A vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva.

A munkáltatóknak joguk van ahhoz, hogy különböző módszerekkel rávegyék az oltásra a dolgozóikat - erről beszélt az RTL Híradónak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Szerinte a vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva. A kamara kampánnyal népszerűsíti a céges oltásokat, azt szeretnék, ha minél több nagyvállalat helyben szervezné meg a vakcina beadását. Eddig 4 millió 391 ezer embert oltottak, a következő cél az 5 millió lenne, akkor újabb enyhítések jönnek.

Parragh László kifejtette, hogy a kamara szerint a munkáltatónak joga van ahhoz, hogy megvédje a munkavállalóit, ehhez többféle eszközt lehet és kell is alkalmazni. Egyik ilyen lehetőség, hogy munkáltató nem engedi be a dohányzásra kijelölt helyiségbe, vagy az üzemi étkezdébe azokat, akik nem vették fel az oltást. 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?