Gyula, 2012. október 19.Tóth József a Gyulai Húskombinát Zrt. Béke sugárúti üzemének étkezdéjében 2012. október 19-én. A Gyulai Törvényszék nem jogerõs végzéssel elrendelte a cég felszámolását 2012. október 16-án.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Sem az üzemi étkezdébe, sem a dohányzóba nem léphetnének be az oltást visszautasító dolgozók

2021. május 13. 09:36

A vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva.

A munkáltatóknak joguk van ahhoz, hogy különböző módszerekkel rávegyék az oltásra a dolgozóikat - erről beszélt az RTL Híradónak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Szerinte a vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva. A kamara kampánnyal népszerűsíti a céges oltásokat, azt szeretnék, ha minél több nagyvállalat helyben szervezné meg a vakcina beadását. Eddig 4 millió 391 ezer embert oltottak, a következő cél az 5 millió lenne, akkor újabb enyhítések jönnek.

Parragh László kifejtette, hogy a kamara szerint a munkáltatónak joga van ahhoz, hogy megvédje a munkavállalóit, ehhez többféle eszközt lehet és kell is alkalmazni. Egyik ilyen lehetőség, hogy munkáltató nem engedi be a dohányzásra kijelölt helyiségbe, vagy az üzemi étkezdébe azokat, akik nem vették fel az oltást. 

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?