31 °C Budapest
Gyula, 2012. október 19.Tóth József a Gyulai Húskombinát Zrt. Béke sugárúti üzemének étkezdéjében 2012. október 19-én. A Gyulai Törvényszék nem jogerõs végzéssel elrendelte a cég felszámolását 2012. október 16-án.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Sem az üzemi étkezdébe, sem a dohányzóba nem léphetnének be az oltást visszautasító dolgozók

2021. május 13. 09:36

A vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva.

A munkáltatóknak joguk van ahhoz, hogy különböző módszerekkel rávegyék az oltásra a dolgozóikat - erről beszélt az RTL Híradónak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Szerinte a vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva. A kamara kampánnyal népszerűsíti a céges oltásokat, azt szeretnék, ha minél több nagyvállalat helyben szervezné meg a vakcina beadását. Eddig 4 millió 391 ezer embert oltottak, a következő cél az 5 millió lenne, akkor újabb enyhítések jönnek.

Parragh László kifejtette, hogy a kamara szerint a munkáltatónak joga van ahhoz, hogy megvédje a munkavállalóit, ehhez többféle eszközt lehet és kell is alkalmazni. Egyik ilyen lehetőség, hogy munkáltató nem engedi be a dohányzásra kijelölt helyiségbe, vagy az üzemi étkezdébe azokat, akik nem vették fel az oltást. 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?