16 °C Budapest
Szeged, 2021. március 31.AstraZeneca koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendõk oltáshoz elõkészítve a Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. oltópontján Szegeden 2021. március 31-én.MTI/Rosta Tibor

EMA-tisztségviselő: összefüggés van az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között

MTI
2021. április 6. 12:26

Összefüggés van az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződéses esetek között. Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője szerint a testület várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását.

Összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között - jelentette ki Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban.

Az EMA oltási stratégiával és egészségvédelemmel foglalkozó egységének vezetője az Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: "véleménye szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés" a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki ezeket a reakciókat.

Utalt arra, hogy az EMA várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását.

Fotó: MTI / Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?