Kijöttek a számok: nagyon megdobta a rezsit a homeoffice

Kijöttek a számok: nagyon megdobta a rezsit a homeoffice

2021. március 3. 08:58

A lakossági áram- és földgázfogyasztás is nőtt tavaly, melynek egyik oka feltehetőleg a homeoffice-ra való átállás volt - áll a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal összegzésében.

Az átalánydíjat fizetők közül sokan kapták meg a napokban az éves elszámoló számlát, amely a tavalyinál jóval magasabb, de az áramot és földgázt havi fogyasztás után fizetők is érzékelhették, hogy többet fogyasztottak tavaly, mint egy évvel korábban, közölte a növekedés.hu kérdésére a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A portál kíváncsi volt, hogyan hatott a homeoffice, illetve a digitális oktatás a magyarok rezsicsekkjeire: kiderült, hogy a lakossági földgázfogyasztás 7 százalékkal emelkedett 2020-ban az előző évhez képest. A hatóság szerint a lakossági keresletnövekedésnek több oka is lehet.

Egyrészt jelentősen nőtt az átadott új lakások száma, ahol továbbra is a földgázzal való fűtés a leggyakoribb választás, másrészt az alternatív fűtési módok, mint például a tűzifa ára, fokozatosan emelkedett a gáztüzeléshez képest, illetve a lignit iránti kereslet is csökkent. Emellett elsősorban az év utolsó hónapjaiban a home office elterjedése miatt is emelkedhetett meg a lakossági fűtési igény.

A lakossági villamosenergia-kereslet 4 százalékkal emelkedett 2020-ban. A gázkereslethez hasonlóan, az őszi, homeoffice-időszakban nőtt a fogyasztás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?