8 °C Budapest
Figyelmeztet Zacher Gábor: ne menjünk a rokonokhoz, a vírussal nem szabad viccelni

Figyelmeztet Zacher Gábor: ne menjünk a rokonokhoz, a vírussal nem szabad viccelni

2020. december 21. 20:08

Csak azzal karácsonyozzunk együtt, akivel egy háztartásban élünk - javasolta Zacher Gábor. Rusvai Miklós víruskutató szerint meg fogja bosszulni magát a kijárási tilalom szentestére történő felfüggesztése. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint pedig az érintkezést kell kerülni.

A legfelelősségteljesebb döntés, ha idén csak azzal karácsonyozunk együtt, akivel egy háztartásban élünk - jelentette ki Zacher Gábor az RTL Híradónak miután a kormány december 24-én éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat. A toxikológus, aki most a hatvani kórház sürgősségi szakorvosa kijelentette, ezt azért kell megtennünk, hogy

ne arról szóljon majd a következő év karácsonya, hogy azon bánkódjunk, ki az, akit a saját fegyelmezetlenségünk miatt elveszítettünk, ezzel nagyon nem szabad viccelni.

Rusvai Miklós víruskutató szerint meg fogja bosszulni magát a kijárási tilalom szentestére történő felfüggesztése, ezt a statisztikai adatok romlásában is fogjuk látni. Rusvai emiatt azt javasolja minden az ünnepekre összejött családok otthon is viseljenek maszkot, és kerüljék a közös étkezéseket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint pedig az érintkezést kell kerülni. “Ha a rokonokkal mégis találkozunk, akkor ne ölelkezzünk, ne pusziljuk meg egymást" - mondta.

Szlávik János infektológus szerint a rokonoknál sem érdemes aludni, mivel minél több időt töltünk fertőzött ember társaságában, annál nagyobb esélyünk van elkapni a betegséget.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?