30 °C Budapest
Itt van Orbán Viktor szombat esti bejelentése: készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére

Itt van Orbán Viktor szombat esti bejelentése: készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére

2020. szeptember 12. 20:04

Szeptember 12-én este 20 órakor interjút ad az M1-nek Orbán Viktor miniszterelnök. A járványügyi intézkedésekről szóló interjút élőben közcetíti a Pénzcentrum.2020.09.12 20:31Nem lesznek hirtelen radikális döntésekMost a magabiztos kiszámíthatóságra van szükség, nincs szükség hirtelen radikális változásokra. A miniszterelnök azt üzeni Magyarország polgárainak, hogy a haditerv szerint haladnak, ha mindenki betartja a szabályokat, akkor az időseket megvédik, a családok életszínvonala nem csökken, az ország működni fog.

2020.09.12 20:24
A V4-es országokra máshogy vonatkozik a határzár

Rájuk érdemes külön szabályokat alkalmazni, mert ismerik, hogyan védekeznek. Tudomásul kell venni, hogy egész Európában magasabb lesz a fertőzések száma, a jól védekezőknél alacsony esz a hallozások aránya.

2020.09.12 20:22
Családokkal foglalkozó tárca nélküli minisztert nevez ki Orbán

Novák Katalin jelentőségét növelni kell, ő lesz a családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszter októbertől.

2020.09.12 20:20
Nagy bajban a budapesti turizmus

Budapesten valamit másképpen kell csinálni, segítéség kell a taxisoknak, szállodáknak, az idegenforgalommal foglalkozóknak.

2020.09.12 20:19
Jöhetnek újabb szigorító intézkedések

A legnagyobb veszélynek a krónikus betegek és idősek vannak kitéve, ezt folyamatosan figyelik, ha kell, hoznak korlátozó intézkedéseket, de nem általános, a mindennapokat érintő szigorításokat. Felmerült, hogy például 23 óra után bezárják-e a bárokat, szórakozóhelyeket, szankcionálják-e a maszkviselés hiányát, az iskolások hőmérsékletét október elsejétől kötelezően mérni fogják.

2020.09.12 20:16
Az irány megvan

A járványügyi döntéseket virológusokkal, járványügyi szakemberekkel hozzák meg. Még nem tartunk a részleteknél, most a döntések irányát hozták meg, az országnak működnie kell.

2020.09.12 20:14
Korlátozás a boltokban

Számos szabályt hoztak, ezeket be kell tartani. Új szankció az üzletek három csapása: ha valaki nem visel maszkot egy boltban, a boltos figyelmeztetést kap, a vásárló pedig bírságot. ha másodszor is előfordul egy ilyen eset, akkor bírságot fizet a bolt, és ha harmadszor is, akkor a boltot be is zárhatják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2020.09.12 20:11
Az országnak működnie kell!

A védekezés iránya, hogy Magyarországnak működnie kell. Azt várják el a kormánytól, hogy tartsuk működőképes állapotban a gazdaságot. A magyarok aggódnak, hogy le kell zárni az országot, hogy nincs munkahely, iskola, kétséges, hogy a családok megtakarítása elégséges-e.

Nem engedhetjük, hogy a vírus megbénítsan Magyarországot.
2020.09.12 20:06
Aki időt nyer, életet nyer

Volt egy haditervünk tavasszal, és van egy ősszel, ez a kettő más, mert már vannak tapasztalataink. Ismeretlen ellenséggel álltunk szembe, most felkészültebbek vagyunk. Magyarországon is kellett izgulnunk, hogy az egészségügyi rendszer kibírja-e a nyomást. De bebizonyoosodott, hogy bírta.

Aki időt nyer, életet nyer.
2020.09.12 20:05
Készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére

A ma reggeli rekordszintű számokat kommentálva a miniszterelnök azt mondta: készüljünk fel arra, hogy lesz ez a szám még magasabb is, de a járvány második hulláma idején nem a fertőzöttek száma lesz a legfontosabb, hanem a halálesetek számának alacsonyan tartása.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05