7 °C Budapest

Itt van Orbán Viktor szombat esti bejelentése: készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére

2020. szeptember 12. 20:04

Szeptember 12-én este 20 órakor interjút ad az M1-nek Orbán Viktor miniszterelnök. A járványügyi intézkedésekről szóló interjút élőben közcetíti a Pénzcentrum.2020.09.12 20:31Nem lesznek hirtelen radikális döntésekMost a magabiztos kiszámíthatóságra van szükség, nincs szükség hirtelen radikális változásokra. A miniszterelnök azt üzeni Magyarország polgárainak, hogy a haditerv szerint haladnak, ha mindenki betartja a szabályokat, akkor az időseket megvédik, a családok életszínvonala nem csökken, az ország működni fog.

2020.09.12 20:24
A V4-es országokra máshogy vonatkozik a határzár

Rájuk érdemes külön szabályokat alkalmazni, mert ismerik, hogyan védekeznek. Tudomásul kell venni, hogy egész Európában magasabb lesz a fertőzések száma, a jól védekezőknél alacsony esz a hallozások aránya.

2020.09.12 20:22
Családokkal foglalkozó tárca nélküli minisztert nevez ki Orbán

Novák Katalin jelentőségét növelni kell, ő lesz a családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszter októbertől.

2020.09.12 20:20
Nagy bajban a budapesti turizmus

Budapesten valamit másképpen kell csinálni, segítéség kell a taxisoknak, szállodáknak, az idegenforgalommal foglalkozóknak.

2020.09.12 20:19
Jöhetnek újabb szigorító intézkedések

A legnagyobb veszélynek a krónikus betegek és idősek vannak kitéve, ezt folyamatosan figyelik, ha kell, hoznak korlátozó intézkedéseket, de nem általános, a mindennapokat érintő szigorításokat. Felmerült, hogy például 23 óra után bezárják-e a bárokat, szórakozóhelyeket, szankcionálják-e a maszkviselés hiányát, az iskolások hőmérsékletét október elsejétől kötelezően mérni fogják.

2020.09.12 20:16
Az irány megvan

A járványügyi döntéseket virológusokkal, járványügyi szakemberekkel hozzák meg. Még nem tartunk a részleteknél, most a döntések irányát hozták meg, az országnak működnie kell.

2020.09.12 20:14
Korlátozás a boltokban

Számos szabályt hoztak, ezeket be kell tartani. Új szankció az üzletek három csapása: ha valaki nem visel maszkot egy boltban, a boltos figyelmeztetést kap, a vásárló pedig bírságot. ha másodszor is előfordul egy ilyen eset, akkor bírságot fizet a bolt, és ha harmadszor is, akkor a boltot be is zárhatják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2020.09.12 20:11
Az országnak működnie kell!

A védekezés iránya, hogy Magyarországnak működnie kell. Azt várják el a kormánytól, hogy tartsuk működőképes állapotban a gazdaságot. A magyarok aggódnak, hogy le kell zárni az országot, hogy nincs munkahely, iskola, kétséges, hogy a családok megtakarítása elégséges-e.

Nem engedhetjük, hogy a vírus megbénítsan Magyarországot.
2020.09.12 20:06
Aki időt nyer, életet nyer

Volt egy haditervünk tavasszal, és van egy ősszel, ez a kettő más, mert már vannak tapasztalataink. Ismeretlen ellenséggel álltunk szembe, most felkészültebbek vagyunk. Magyarországon is kellett izgulnunk, hogy az egészségügyi rendszer kibírja-e a nyomást. De bebizonyoosodott, hogy bírta.

Aki időt nyer, életet nyer.
2020.09.12 20:05
Készülni kell a fertőzöttek számának növekedésére

A ma reggeli rekordszintű számokat kommentálva a miniszterelnök azt mondta: készüljünk fel arra, hogy lesz ez a szám még magasabb is, de a járvány második hulláma idején nem a fertőzöttek száma lesz a legfontosabb, hanem a halálesetek számának alacsonyan tartása.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem