Koronavírus: látogatási tilalmat vezettek be ezekben a kórházakban, idősotthonokban

2020. augusztus 28. 20:03

Több hazai idősotthonban és kórházban vezettek be szigorításokat a koronavírus terjedése miatt Magyarországon. Mutatjuk a tudnivalókat.

További fővárosi fenntartású idősotthonok vezetnek be szigorításokat

További három fővárosi fenntartású idősotthon vezet be szigorításokat koronavírus okozta járványveszély miatt - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken. Legutóbb a Pesti Úti Idősek Otthonában rendeltek el látogatási és kijárási tilalmat augusztus 19-étől.

A Fővárosi Operatív Törzs - intézményvezetői kezdeményezésre - pénteki ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban: az Alacska úti Idősek Otthonában, a Halom Utcai Idősek Otthonában és a Szombathelyi Idősek Otthonában - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, egyik fővárosi intézményben sincs jelenleg aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését az idősotthonokban.

A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester fenntartói utasításának betartását. Az intézmények több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkeznek, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra - olvasható a közleményben.

Szombattól látogatási tilalom lesz az egri kórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól az egri Markhot Ferenc Kórházban, a döntés visszavonásig érvényes - közölte az intézmény sajtóreferense pénteken.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A tilalom első napján a rendelőintézet zárva tart - jelezte.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kitért arra is, a szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók - romlandó élelmiszert nem tartalmazó - csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik - tette hozzá.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház több telephelyén

A koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat rendelt el több telephelyén - tudatta a kórház pénteken a honlapján.

A látogatási tilalmat a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya javaslatára az egészségügyi intézmény Szentpéteri kapui, Semmelweis tagkórház és a Szent Ferenc tagkórház telephelyein rendelték el péntektől - olvasható a bazmkorhaz.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm