3 °C Budapest

Ez a felkészülés ideje, nem az ünneplésé: figyelmeztet a WHO vezetője

2020. május 18. 08:30

Európa országainak gondolniuk kell a koronavírus-fertőzések második hullámára, mert a világjárványnak még nincs vége - nyilatkozta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója, miközben kontinens-szerte sorra lazítják fel a korlátozásokat.

Hans Kluge úgy fogalmazott: ez a felkészülés ideje, nem az ünneplésé - írja a Telegraph nyomán a 444. Miközben az esetek száma Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban csökkenni kezdett, Kluge arra figyelmeztetett, hogy a járvány terjedésének központjai keletre kerültek, Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban és Kazahsztánban felívelőben vannak a számok.

Ahol most fellélegeznek, ott a megnyert időt az egészségügyi rendszer fejlesztésére, a kórházi kapacitások növelésére kell fordítani Kluge szerint, aki ilyen pozitív példaként említette Szingapúrt, Japánt és a skandináv országokat.

A WHO regionális vezetője azért is aggódik, hogy a koronavírus második hulláma egybeeshet más szezonális fertőzések, például az influenza vagy a kanyaró terjedésével.

A történelem arra tanít minket, hogy azok az országok, amelyek nem szenvedték meg nagyon az első hullámot, azok megszenvedhetik a másodikat. Mi lesz Afrikában és Kelet-Európában? Mi már túljutottunk a csúcson, mi nem vagyunk Olaszország - mondják egyes országok, aztán két hét múlva: bumm!

- hangsúlyozta Kluge, és hozzátette: "Sajnos elkaphatja őket a második hullám, úgyhogy nagyon óvatosnak kell lennünk." Szerinte amíg nincs védőoltás vagy hatékony kezelés, addig a korlátozásoknak, lezárásoknak is csak átfogó tesztelés és kontaktkutatás mellett van értelme, a lazítás vagy feloldás pedig csak fokozatos és óvatos lehet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az emberek azt hiszik, hogy a kijárási korlátozásoknak vége. Pedig semmi sem változott. A járvány ellenőrzésének minden eszközét készenlétben kell tartani. Ez a legfontosabb üzenet

- mondta a WHO-s vezető, aki azt reméli, a világjárvány megmutatta, hogy az egészséget politikai prioritásként kell kezelni, mert "ha nincs egészség, nincs gazdaság".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?