Operatív Törzs: ígéretes COVID-gyógyszer tesztje kezdődik meg Magyarországon

Operatív Törzs: ígéretes COVID-gyógyszer tesztje kezdődik meg Magyarországon

2020. május 2. 10:52

A mai napon is megtartotta az Operatív Törzs szokásos napi sajtótájékoztatóját. A rövidke eseményen többek között elhangzott, hogy Magyarországon is megkezdődnek a remdesivir klinikai vizsgálatai.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója elmondta: intézetükben tudományos koncorcium alakult, amely klinikai vizsgálatban kísérleti terápiába kezdett a betegségen már átesett emberek vérplazmájának felhasználásával. int mondta, megkezdték a plazmák gyűjtését és kivizsgálását, és egyre nagyobb számban érkeznek potenciális donorok.

Nagyon optimisták vagyunk, a jövőben egyre több beteg kaphat ilyen ellátást, a hosszan eltárolható vérplazmák akár egy második járványhullámra is indulókészletet biztosíthatnak

- fogalmazott Vályi-Nagy István.

Hozzátette: "Egy másik csoportban innovatív gyógyszerekkel kezelnek nagyon súlyos állapotban lévő betegeket, tocilizumab alkalmazásával. A használatával egy csoportban úgy tűnik, meg tudják akadályozni az intenzív osztályra kerülést, az intenzív osztályon lévők esetében pedig az elhalálozást." Újságírói kérdésre Vályi-Nagy István elmondta, hogy most kezdődnek meg az USA-ban ígéretesnek tűnő remdesivir klinikai vizsgálatai, Magyarország ennek a gyógyszernek a vizsgálatát az elsők között kezdi meg Európában, Lengyelországhoz hasonlóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?