2 °C Budapest

Operatív Törzs: ígéretes COVID-gyógyszer tesztje kezdődik meg Magyarországon

2020. május 2. 10:52

A mai napon is megtartotta az Operatív Törzs szokásos napi sajtótájékoztatóját. A rövidke eseményen többek között elhangzott, hogy Magyarországon is megkezdődnek a remdesivir klinikai vizsgálatai.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója elmondta: intézetükben tudományos koncorcium alakult, amely klinikai vizsgálatban kísérleti terápiába kezdett a betegségen már átesett emberek vérplazmájának felhasználásával. int mondta, megkezdték a plazmák gyűjtését és kivizsgálását, és egyre nagyobb számban érkeznek potenciális donorok.

Nagyon optimisták vagyunk, a jövőben egyre több beteg kaphat ilyen ellátást, a hosszan eltárolható vérplazmák akár egy második járványhullámra is indulókészletet biztosíthatnak

- fogalmazott Vályi-Nagy István.

Hozzátette: "Egy másik csoportban innovatív gyógyszerekkel kezelnek nagyon súlyos állapotban lévő betegeket, tocilizumab alkalmazásával. A használatával egy csoportban úgy tűnik, meg tudják akadályozni az intenzív osztályra kerülést, az intenzív osztályon lévők esetében pedig az elhalálozást." Újságírói kérdésre Vályi-Nagy István elmondta, hogy most kezdődnek meg az USA-ban ígéretesnek tűnő remdesivir klinikai vizsgálatai, Magyarország ennek a gyógyszernek a vizsgálatát az elsők között kezdi meg Európában, Lengyelországhoz hasonlóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?