Nem csúszik az újraindulás: szerdától napi 400 Suzuki készülhet Esztergomban

Nem csúszik az újraindulás: szerdától napi 400 Suzuki készülhet Esztergomban

2020. április 27. 16:21

A korábbi terveknek megfelelően újraindul a termelés április 29-én az esztergomi Suzuki-gyárban - írta a vállalat megkeresésünkre. Továbbá jelezték, hogy partnereik és beszállítóik is mind felkészültek a gyártás újraindulására, amelynek köszönhetően az első időszakban, egyműszakos munkarendben körülbelül 400 darab autó készülhet el naponta.

A Népszava vasárnap este írt arról, hogy László Zoltántól, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint az esztergomi Suzuki-gyár termelése április 29-e helyett csak május 4-én indulhat újra. A hírrel kapcsolatban a Portfolionak megszólalt a vállalat is, amely hivatalos válaszában kijelentette:

A Népszava meg nem erősített hírével ellentétben, az április 22-én kiadott hivatalos bejelentésünknek megfelelően, a MagyarSuzuki Zrt. április 29-én újraindítja a termelést esztergomi gyárában a vállalat alkalmazásában álló munkavállalókkal.

Elmondták azt is, hogy az újraindulástól kezdve a hét minden munkanapján lesz termelés. Az egyműszakos munkarendben körülbelül 400 darab autó készülhet el naponta. Az esztergomi gyárban az újraindulást követően a két hazai közönség kedvenc modellt állítják majd elő, a Vitarát és SX4 S-CROSS-t, amelyekből az európai uniós piac számára hibrid hajtású változatok készülnek.

A vállalat egyben jelezte, hogy partnerei és beszállítói is mind felkészültek a gyártás újraindulására. Éppen ezért jelen álláspont szerint nem számítanak fennakadásokra vagy nehézségekre az ellátási láncban, beszállítóik teljesíteni tudják a vállalat igényeit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kiemelték, hogy a vállalat külföldi piacain folyamatosan terveznek, vagy már be is vezettek bizonyos fokú enyhítő rendelkezéseket, melyek alapján a márkakereskedések fokozatos újranyitására is számítanak. Figyelik a piaci igényeket, a gyártási tervet ennek megfelelően alakítják majd - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?